Demaraj Grej (©Reuters)
Demaraj Grej (©Reuters)

Bomba Tausenda raspalila Gudison: Blickrig Evertona, Grej se ne može ni lasom uhvatiti (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.09.21. | 22:51

Barnli poveo, pa zamalo doživeo pravu katastrofu

Ume Gudison park da bude neugodan za Liverpul, Čelsi, Mančester junajted, ali isto tako i mesto gde se oni „mali“ nakupe bodova. Barnli se nekada komforno osećao na gostovanju Karamelama kao na Tarf Muru. Dolaskom Rafaela Beniteza sve se promenilo, proveo se tim Šona Dajša kao bos po trnju – 3:1 (0:0)

Zaličilo je da bi skoro savršen start Rafaela Beniteza na klupi Evertona mogao biti upropašćen i da bi izostanak prvog strelca Dominika Kalverta-Luina – povredio kvadriceps i slomio prst na nozi – mogao da se odrazi na efikasnost Karamela... Ni govora. Everton je zgromio ekipu Barnlija na Gudisonu, bila je potrebna samo inicijalna kapisla. Za buđenje zveri zahvalnost ide Benu Miju.

Izabrane vesti

Spavale su Karamele mrtvim snom dok kapiten Barnlija onako kako on jedino i ume – glavom posle prekida – nije zatresao mrežu i zaledio krcat Gudison park. Lopta je stavljena na centar, Everton je ponovo bio onaj tim iz prva tri kola koji jede rivale.

Prekid i igra glavom su oružje kojim Barnli kosi protivnike, ali večeras je od tog trena sve pošlo po zlu. Prešaltao se tim Rafaela Beniteza, krv je prostrujala kroz telo, a kada je Majkl Kin pogodio za izjednačenje, Barnli je paralisan. Upao je u šest košmarnih minuta, a moglo je prerasti i u osam da nije bilo poništenog gola i mora udaraca koji su zujali pored okvira gola.

Majkl Kin, pa Andros Tausend. Kao da igrači Barnlija nisu upoznati sa Tauzendovom praćkom. Bili su nonšalantni, pustili su ga da se prošeta do nekih 25 metara, i da se namesti, i da raspali. Projektil pod prečku. Na asistenciju za Majkla Kina napakovao je Tausend i gol.

Prvenac Androsa Tausenda, ali nije jedina investicija Evertona koja se isplaćuje. Nema razloga da brine Rafael Benitez što nema Kalvert-Luina, tu je Demaraj Grej. Vratio se na Ostrvo, izabrao Everton i napravio pun pogodak. Treći meč u nizu trese mrežu u Premijer ligi. Pukla je kontra, stuštio se Grej ka golu Barnlija i rutinski matirao Nika Poupa.


PREMIJER LIGA – 4. KOLO

Subota

Kristal Palas - Totenhem 3:0 (0:0)

/Zaha 75pen, Eduar 84, 90+3/

Arsenal - Norič 1:0 (0:0)

/Obamejang 66/

Brentford - Brajton 0:1 (0:0)

/Trosar 90/

Lester - Mančester Siti 0:1 (0:0)

/Bernardo Silva 62/

Mančester junajted - Njukasl 4:1 (1:0)

/Ronaldo 45+2, 62, Fernandeš 80, Lingard 90+2 - Mankiljo 56/

Sautempton - Vest Hem 0:0

Votford - Vulverhempton 0:2 (0:0)

/Sijeralta 74ag, Hvang 83/

Čelsi - Aston Vila 3:0 (1:0)

/Lukaku 15, 90+3, Kovačić 49/

Nedelja

Lids - Liverpul 0:3 (0:1)

/Salah 20, Fabinjo 50, Mane 90+2/

Ponedeljak

Everton - Barnli 3:1 (0:0)

/Kin 60, Tauzend 65, Grej 66 - Mi 53/



tagovi

EngleskaPremijer ligaEvertonBarnli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara