Ivan Jovanović (Reuters)
Ivan Jovanović (Reuters)

Bomba u Atini: Panatinaikos otpustio Ivana Jovanovića i doveo Fatiha Terima

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.12.23. | 13:28

Srpski stručnjak posle dve i po godine i 113 utakmica napustio kormilo Zelenih

Kao grom iz vedra neba odjeknula je bomba nad Atinom. Fatih Terim stiže u Panatinaikos koji je uručio otkaz Ivanu Jovanoviću. Iako zvanične potvrde još uvek nema, grčke medije preplavile su informacije da turski stručnjak već sutra stiže u prestonicu grčke, a turski insajder Jagiz Sabunčoglu objavio je da su Zeleni jednostrano raskinuli saradnju sa čovekom koji je na kormio kluba došao leta 2021. godine.

Informacije su počele da se šire sa turskog medijskog neba. Početna je bila da Terim stiže u Grčku, ali da Jovanovićeva pozicija nije ugrožena, ali izgleda da je priča dobila veleobrt. Ostaje da Panatinaikos potvrdi navode na svojim zvaničnim kanalima, ali situacija je prilično jasna. Grčka agencija SDNA piše da je gazda kluba Janis Alafuzos posle dugog "lomljenja" odlučio da preseče, a odluka je dobrim delom zasnovana na čak pet poraza Panatinaikosa u poslednjih osam mečeva u svim takmičenjima.

Izabrane vesti

Jovanovićev PAO je prošle sezone završio ligaški deo grčke Superlige kao lider na tabeli, ali je u plej-ofu izgubio šampionsku trku sa AEK-om, te mu je prva titula od 2010. godine ostala nedosanjani san. Ove sezone, Panatinaikos je ponovo jedan od glavnih pretendenata na prvenstveni pehar, posle 15. odigranih mečeva kaska samo bod za PAOK-om, a slovi za najbolji napad i najbolju odbranu lige. To očigledno nije bilo dovoljno i vrlo je moguće da će Jovanović platiti ceh zbog neuspešne evropske jeseni pošto je grupu Lige Evrope sa Viljarealom, Renom i Makabi Haifom okončao sa razočaravajuća četiri boda i četiri poraza.

Prema navodima iz Turske koje prenose grčki mediji, Terim je prvo tražio ugovor do kraja sezone postavivši sebi cilj da ostane u slučaju osvajanja titule, ali su mu Zeleni dali ugovor do 2025. godine, odnosno na godinu i po dana.

Za dve i po godine na klupi Panatinaikosa Jovanović je doneo atinskom velikanu trofej nacionalnog kupa, a vodio je ekipu ukupno 113 puta. Ima skor od 65 pobeda, 22 remija i 26 poraza.


tagovi

Fatih TerimPanatinaikos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara