Bomba u hrvatskom fudbalu: Osijek nudi 1.000.000 evra Bjelici

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.07.20. | 21:03

Bivši trener Dinama ne odbacuje ideju

Iako Dinamo i dalje vlada hrvatskim fudbalom, konkurencija postaje sve žešća i željnija da skine skalp zagrebačkim Modrima. A tu se posebno ističe Osijek.  

O tome govori i današanja bombastična vest da pomenuti klub želi da dovede sjajnog trenera Nenada Bjelicu. On je slobodan otkako je pre nekoliko meseci dobio otkaz u Dinamu posle svađe sa Zdravkom Mamićem, a rođeni je Osiječanin i gaji posebne simpatije prema klubu kojem je počeo karijeru.

Izabrane vesti

Ipak, pored lokalpatriotskih emocija kod Bjelice, Osijek igra i na onu sigurniju kartu – novac. Osiječki klub je spreman da Bjelici ponudi sjajan ugovor vredan 1.000.000 evra godišnje. To je novac kakav niko nikad u hrvatskom fudbalu nije imao osim upravo Bjelice u Dinamu kada je pre godinu i nešto produžio ugovor sa Modrima za povećanje plate na 1.500.000 evra godišnje. Rekorder pre njega je bio Vahid Halilhodžić u Dinamu sa 900.000 evra godišnje. Jasno je onda kakve je granice spreman da pomeri Osijek da bi doveo Bjelicu.

A ni hrvatski stručnjak ne odbacuje ovu ideju.

„Osijek je moj grad i moj klub, klub mojeg detinjstva, pa zašto ne?“, rekao je Bjelica za Index.

Osijek je privatan klub u koji je pre nekoliko godina ušao mađarski kapital i od tada je počeo da se diže. Od kluba koji je često bio pred bankrotom je postao ozbiljan klub sa ozbiljnim budžetom i sada je spreman da napravi iskorak dovođenjem jednog od najboljih hrvatskih trenera.

Bjelica je u Dinamu ispisao istoriju kada mu je u prvoj sezoni obezbedio evropsko proleće posle četiri decenije čekanja, a onda ga uveo u Ligu šampiona i bio nadomak prolaska grupe. Ipak, nije uspeo u tome i tada su počeli da pucaju odnosi sa gazdom Mamićem, da bi razlaz usledio kada je trener odbio smanjene plate tokom pauze zbog korona virusa.

Od tada se Bjelica pominjao kao opcija za neke inostrane klubove, najviše se pričalo o Fenerbahčeu, ali nije dobio posao. Slobodan je i čeka ponude, a Osijekova je atraktivna iz više uglova. 


tagovi

Nenad BjelicaOsijekDinamo Zagreb

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara