Luka Langoni (Foto: AFP)
Luka Langoni (Foto: AFP)

Bombonjera ima novog miljenika: Bokin biser ušao sa klupe i "okrenuo" lidera (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 29.08.22. | 01:27

Argentinski velikan upisao drugu vezanu pobedu, prvim golovima zablistao mladi Luka Langoni

Slutilo je u jednom trenutku na košmarnu sezonu Boke, ekipa Uga Ibare na prelazu iz juna u jul vezala je tri prvenstvena poraza, samo u prošlom mesecu pretrpela ih je četiri u šampionatu i našla se na sredini tabele…

Ipak, situacija se okrenula posle neuspeha na gostovanju Patronatu poslednjeg dana jula (0:3). Đenovljani su punih mesec dana bez poraza, a potvrda da je avgust mesec preporoda argentinskog velikana stigla je večeras na Bombonjeri. Boka je pred svojim navijačima posle preokreta savladala lidera Atletiko Tukuman i smanjila zaostatak za istim na svega šest bodova – 2:1 (0:1).

Izabrane vesti

Bombonjera je ove noći dobila novog miljenika! Da li i novu zvezdu argentinskog fudbala pokazaće vreme. Kako bilo, mladi Luka Langoni pamtiće utakmicu sa Atletikom dok je živ. Argentinac ponikao u Boki ušao je sredinom drugog poluvremena u igru i postigao dva gola vredna preokreta i drugog vezanog trijumfa Ibareove ekipe.

Sve se preokrenulo kada je Langoni ušao u igru. Do tada je Atletiko, iako nije prikazanom igrom nije opravdao lidersku poziciju, imao minimalnu prednost stečenu u ranoj fazi utakmice koja je mogla da ga odvede na šest bodova prednosti u odnosu na Himnasiju iz La Plate, prvog pratioca. Imao je na svojoj strani sreću, osmehnula mu se fortuna u nekoliko navrata, sačuvala ga je u 64. minutu i prečka kod udarca Darija Benedeta, ali od Langonija mu spasa nije bilo.

Samo sedam minuta nakon što je kročio na teren, 19-godišnji napadač hrabro je utrčao između dvojice čuvara i na centaršut Sebastijana Vile glavom pogodio u maniru starijeg kolege Benedeta (koji doduše odavno ne rešeta kako ume). Prvenac u dresu Boke ga je poneo, napumpao mu dodatnu dozu samopouzdanja i Langoni se nošen hukom Bombonjere nakupio smelosti da stvar preuzme u svoje ruke. Otvarao je napade, ulazio u driblinge, pokušavao da na bilo koji način pripreti rivalu. I na kraju je nagrađen za hrabrost. Tri minuta pre kraja jedna odbijena lopta stigla je pravo do njega, a on nije previše oklevao, opalio je na prvu i pogodio isti ugao kao i deset minuta ranije.

I dok je Bombonjera ključala, a Langoni od uzbuđenja i radosti skidao dres ne mareći za žuti karton koji će uslediti, Huan Roman Rikelme je kraj aut-linije potpuno smiren ispijao svoje piće kao da se ništa ne dešava. Reklo bi se da je svestan kakav biser ima u rukama.

ARGENTINA 1 - 16. KOLO

Petak

Sentral Kordoba - Lanus 2:2 (1:2)

/Martinez 10, Lopez 54 - Sand 35pen, Blando 43/

Subota

Arsenal - Urakan 1:1 (0:0)

/Piton 51 - Kristaldo 59/

San Lorenco - Rosario 1:1 (0:0)

/Gatoni 79 - Malkora 75/

Njuels - Godoj Kruz 1:2 (1:1)

/Perez 10 - Ojeda 3, Ramirez 74/

Banfild - Defensa i Hustisija 1:2 (0:2)

/Domingo 46 - Togni 17, Gutierez 29/

Taljeres - Rasing 1:1 (0:1)

/Valojes 51 - Alkaraz 37/

Argentinos Juniors - Platense 0:2 (0:1)

/Morgantini 42, Kosta 54/

Nedelja

Tigre - River Plejt 1:1 (0:1)

/Retegi 68 - Solari 37/

Sarmijento - Himnasija La Plata 0:0

Independijente - Velez 1:1 (1:0)

/Sonora 12 - Prato 90/

Sarmijento - Himnasija La Plata 0:0

Boka Juniors - Atletiko Tukuman 2:1 (0:1)

/Langoni 77, 87 - Loti 17/

Ponedeljak

01.30: (1,92) Union (3,45) Aldosivi (4,10)

01.30: (1,70) Estudijantes (3,60) Patronato (5,30)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Argentina 1Boka juniorsAtletiko Tukuman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara