(©Reuters)
(©Reuters)

Bombonjera više nije strah i trepet: Orsini i De La Vega srušili Boku (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 21.11.20. | 01:48

Dvojac Lanusa pravio dar-mar - 2:1

Sačuvao je Migel Anhel Ruso Teveza i Soldana za Kup Libertadores, ali ni bod nije ostao na Bombonjeri. Lanus zadovoljno trlja ruke pošto ga je samo trijumf na gostovanju Boki Juniors ostavljao u trci za „zonu šampiona“ u argentinskom Liga Kupu.

Lanus je napravio podvig eliminacijom Sao Paula u 1/16 finala Kopa Libertadores, a Zubeldija i njegovi izabranici sada imaju još više razloga za zadovoljstvo. Uključio se Lanus u borbu za „zonu šampiona“ i ponovio uspeh Taljaresa iz minulog kola. Revanširao se Lanus istom merom ekipi Boke za poraz na startu grupne faze Liga kupa, a najzaslužniji za trijumf su Orsini i De La Vega, ali i defanzivci Boke.

Izabrane vesti

Vodila se rovovska borba na sredini terena, a De La Vega je propustio prvu veliku priliku za Lanus, ali i generalno na utakmici. Iskupljenje je stiglo ubrzo. Spor ritam na neuobičajeno tihoj Bombonjeri koja je pravi vulkan kada su prisutni navijači bio je uvod u erupciju Lanusa i eksploziju De La Vege.

Migel Anhel Ruso propisno je promešao sastav i to je u dobroj meri uticalo na kvalitet i nivo Bokine igre. Mislima su izabranici Rusoa bili u utakmici osmine finala Kupa Libertadoresa sa internasionalom, ali to nije opravdanje za kikseve koje su pravili defanzivci.

Igrao se 28. minut kada je De La Vega poslao loptu koja je imala oči. Bio je to perfektan centaršut oko odbrane. Lopta je zaobišla zambrana, Orsini je pratio razvoj situacije, odlično se kretao, bio ispred Andrade i smestio loptu u mrežu. Teško da je mogao da ima lakši posao.


Minut kasnije De La Vega je mogao da se nagradi golom, ali je Andrada bio priseban i pravovremeno intervenisao. Ako je odbrana Boke loše reagovala kod prvog gola, šta tek reći za drugi koji su primili pred sam odlazak na odmor? Zambrano je obigravao oko lopte, iz njegove smušenosti proistekla je greška za koju bi bio propisno izriban i u petlićima, a Orsini je kaznio kardinalnu grešku. Ovo je bilo njegovo veče. De La Vega je umešao svoje prste u još jedan gol Lanusa i potvrdio da u pola dana i u pola noći zna Orsinijeve kretnje.


Pet minuta pre poslednjeg sudijskog zvižduka Boka je preko Ramona Abilje prepolovila zaostatak. Šunjao se Abilja u petercu, nanjušio gde će pasti lopta i smanjio na 2:1.


LIGA KUP ARGENTINE - 4. KOLO:

Boka Juniors – Lanus 1:2 (0:2)

/Abilja 86 – Orsini 28, 45/

Arsenal Sarandi – Union Santa Fe 2:3 (1:1)

/Kandija 36, Karabahal 80 – Garsija 43, Kandija 56ag, Garsija 72/



tagovi

Boka juniorsLanus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara