Boni pronašao utočište

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.01.20. | 15:39

Al Itihad novi klub bivšeg napadača Mančester Sitija i Svonsija

Šest meseci Vilfrid Boni je bez kluba, ali i tome je došao kraj. Omaleni napadač danas je stavio paraf na ugovor sa saudijskim Al Itihadom. Reprezentativac Obale Slonovače po detaljima iz ugovora u klubu ostaje do juna 2022. godine.

Boni u Saudijsku Arabiju stiže posle šestomesečne pauze od fudbala, pošto nije mogao da nađe klub. Napadač je bez kluba od kako je raskinuo saradnju sa Svonsijem. U Evropu je prvi put stigao 2007. u Spartu iz Praga iz koje je posle četiri sezone otišao u Vitese. Posle dve veoma uspešne sezone u Holandiji za 16.000.000 evra je prešao u Svonsi gde je u szepni 2013/14 postigao 17 golova na 33 utakmice što ga je preporučilo Mančester Sitiju koji ga je kupio 32.300.000 evra. U prvoj sezoni u dresu Građana nije se snašao, pa je usledila pozajmica u Stouk. Ni tamo nije uspeo da ponovi igre iz Velsa. Nakon dve godine mučenja u Sitiju se vratio u Svonsi, ali nije to bio onaj Boni. Svega dva puta je zatresao mrežu protivnika, a u Premijer Ligi je odigrao 15 utakmica u dresu Labudova.

Izabrane vesti

Nakon još jedne neuspešne sezone, Boni se preselio u Katar u redove Al Arabia za koji je postigao pet golova na sedam nastupa. Po povratku na Ostvo je raskinuo ugovor sa Labudovima. Poslednju zvaničnu utakmicu odigrao je u julu prošle godine. Konačno, danas je potpisao ugovor sa Al Itihadom, a njegov potpis može da znači i odlazak Aleksandra Prijovića sa King Abdulah Stadiona.

Nije poznato koliko će Vilfrid Boni zarađivati u Saudijskoj Arabiji, ali gledajući njegovu karijeru sigurno se nije “prodao“ jeftino.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara