Bonuči okrivio sistem kvalifikacija: Ludilo je da izgubiš jedan meč i ne odeš na Mundijal

Vreme čitanja: 2min | sre. 30.03.22. | 13:06

“Sa druge strane postoje timovi koji su izgubili četiri ili pet utakmica”, poručio defanzivac Juventusa

Iskusni štoper reprezentacije Italije Leonardo Bonuči okrivio je sistem takmičenja u kvalifikacijama za Mundijal kao glavni razlog zašto Italija krajem godine neće učestvovati na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Bonuči nije igrao u četvrtak uveče u Palermu kada su aktuelni evropski šampioni eliminisani od Severne Makedonije, ali i šesti dan nakon bolnog poraza ne može da dođe sebi.

Izabrane vesti

Najpre mu je zasmetala odluka da se igra jedan meč, pa ju je nazvao apsurdom.

"Jedan meč je odlučivao pobednika, pa to je apsurdno! Nažalost, to je put kojim smo krenuli, ali to je luda odluka. Igrati jednu utakmicu u kojoj sve može da se dogodi, kao što smo videli", otkrio je Bonuči u razgovoru za Miror.

Dodao je da postoje timovi koji su se kvalifikovali pošto su izgubili četiri ili pet utakmica, a da će Italija propustiti Katar jer je izgubila samo jednu i to u 92. minutu.

"To je pravo ludilo. Ovo ipak ne bi smelo da bude alibi niti izgovor. Trebalo je da budemo bolji. Iz ovoga ćemo izvući inspiraciju da budemo bolji i vratimo se tamo gde pripadamo. Postoje različita viđenja svega ovoga. Nakon osvajanja Evropskog jasno je da je ovo veliki poraz", rekao je Bonuči.

Otkrio je da je bilo najteže izdržati prvih 48 sati nakon eliminacije i da je u svlačionici vladao potpuni muk posle utakmice.

"Moramo da počnemo iznova, baza da vratimo stare rezultate je tu. Manćini je u tom meču pružio šansu mladim igračima kako bi spojio sadašnjost i budućnost", zaključio je 34-godišnji štoper.


tagovi

Leonardo Bonuči

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara