Leonardo Bonuči (©Reuters)
Leonardo Bonuči (©Reuters)

Bonuči prihvatio Spaletijev uslov, odlazi iz Uniona posle šest meseci

Vreme čitanja: 2min | pon. 25.12.23. | 19:48

Agent italijanskog štopera već nekoliko dana pregovara sa čelnicima Rome

Doveden letos kao najveće pojačanje u istoriji kluba, da iskustvom, ali i kvalitetom pomogne Unionu u njegovoj prvoj sezoni u Ligi šampiona, Leonardo Bonuči mogao bi da napusti nemački klub već u januaru i tako na neslavan način okonča kratak boravak u Berlinu.

Iskusni defanzivac izrazio je želju da se vrati u domovinu i prema pisanjima italijanskih medija ona bi mogla da mu se ostvari već tokom zime, a odelo Deda Mraza spremili su u Romi.

Izabrane vesti

Iako nezadovoljan razvojem situacije u Unionu, Bonučija je na povratak u Seriju A naveo razgovor sa Lučanom Spaletijem. Uprkos tome što mu uveliko gazi 37. godinu života, nekadašnji član Juventusa još nije digao ruke od reprezentacije i ima ambiciju da zaigra na predstojećem Evropskom prvenstvu. Međutim, u telefonskom razgovoru koji su obavili pre nekoliko dana, selektor Italije objasnio je Bonučiju da će u avionu za Nemačku moći da se nađe jedino ukoliko se vrati na Čizmu i pronađe klub u kojem će igrati standardno.

Stoga je Alesandro Luči, Bonučijev agent, još pre nekoliko dana stupio u kontakt sa čelnicima rimskog kluba. Đalorosima se dopala ideja i iskoristili bi ukazanu priliku, budući da očajnički traže centralnog defanzivca. Transfer je aminovao i Žoze Murinjo, mada će epilog pregovora biti poznat u narednim danima, jer na Olimpiku žele dobro da ‘pročešljaju‘ tržište. Uostalom, Romi je već ponuđen i Tilo Kerer, štoper Vest Hema, koji se takođe nudi i Milanu.

Podsetimo, 36-godišnji Italijan je letos stigao u Union kao slobodan igrač i sa berlinskim klubom potpisao ugovor do kraja sezone uz opciju produžetka na još godinu dana. Malo je reći da je osmostruki prvak Italije sa Juventusom razočaran razvojem situacije u Nemačkoj. Union je jesenji deo sezone u Bundesligi završio na 15. mestu, tik iznad opasne zone, sa svega 13 osvojenih poena, dok je grupnu fazu Lige šampiona okončao na poslednjoj poziciji sa samo dva boda. Pride je Bonuči odigrao tek deset utakmica, tri u Evropi i sedam u prvenstvu od kojih je dve čak počeo s klupe.

Ukoliko do saradnje sa Romom dođe, rimski klub biće mu osmi u karijeri, pošto je prethodno branio boje Intera, Pize, Barija, Treviza, Milana i Juventusa u kojem je ostavio daleko najveći trag.


tagovi

Leonardo BonučiZimski prelazni rok 2024TransferiRomaUnion Berlin

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara