(©Reuters)
(©Reuters)

Bonuči savetuje Vlahovića: Mnogo nam je doneo, ali mora da bude smireniji s loptom

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.05.22. | 14:00

„Još je mlad, ima ogromnu želju da uradi sve kako treba“, kaže iskusni defanzivac Juventusa

Prolazi još jedna sezona u kojoj Juventus nije do kraja konkurent za titulu, ali igre crno-belih su se popravile otkako je zimus u klub doveden Dušan Vlahović.

Srpski napadač je doneo dosta bodova Staroj dami, a svi očekuju da eksplodira u narednoj, kada prođe period šestomesečne adaptacije na novu sredinu i kada i Juventus krene od nule u šampionsku trku.

Izabrane vesti

Velika očekivanja od Vlahovića u narednom periodu ima i iskusni defanzivac Juventusa Leonardo Bonuči, koje je izneo u intervjuu za DAZN. Pričao je italijanski reprezentativac o vrlinama i manama srpskog golgetera.

Mislim da bi morao da nauči da bude malo smireniji kada ima loptu. Od njega se sada traži da je zadrži, ali prirodno je, mlad je, pa ponekad pretera. Ima ogromnu želju da sve uradi kako treba. Doneo nam je entuzijazam i golove, preuzeo je odgovornost na svoja ramena od nekih drugih igrača. Vlahović je veoma važan igrač za nas“, ocenio je Bonuči.

Pričao je iskusni as i o Juveovom stilu igre, koji se baš i ne dopada velikom delu navijača.

„Svi bismo mi voleli da pobeđujemo sa posedom lopte od 70-80 odsto. Ali, nekada je rezultat važniji od prikazane igre. Zato je najbolje napraviti dobar miks od te dve stvari. Nekada je moguće, nekada nije igrati tehnički doteran fudbal. Štaviše, ove sezone kada smo pružali takve partije, nismo se baš naosvajali bodova. U nekim drugim slučajevima smo se mučili sa igrom, a pobeđivali smo“.

Iako je Milan trenutno lider italijanskog prvenstva, Bonuči smatra da neće osvojiti titulu.

Gledajući raspored do kraja, rekao bih da će Inter biti prvak. I zbog kvaliteta tima. Ipak, ove sezone je bilo dosta iznenađenja. Imamo uzbudljivu trku za titulu i šteta je što i Juventus nije uključen“, priznao je Bonuči.


tagovi

Dušan VlahovićLeonardo BonučiJuventus

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara