©Reuters
©Reuters

Bonuči: Siti je za mene nudio 100 miliona funti, ali sam uvek dozvoljavao srcu da diktira

Vreme čitanja: 3min | uto. 02.01.24. | 17:21

Iskusni Italijan 2016. zajedno sa Juventusom odbio ponudu Građana, koji su potom angažovali Džona Stonsa

Vremešni italijanski štoper Leonardo Bonuči u intervjuu za britanski San otkrio je da su on i Juventus 2016. godine odbili ponudu Mančester Sitija od 100 miliona funti (oko 115 miliona evra), ali danas uverava da se ne kaje zbog toga.

Bilo razgovora i godinu dana kasnije kada je Stara dama odlučila da ga proda, ali se kockice nisu poklopile. Kasnije je prešao u Milan, pa se ponovo vratio u Juventus, a proteklih šes meseci je proveo u Unionu iz Berlina.

Izabrane vesti

"Mančester Siti i ja smo bili blisko povezani 2016. godine. Ponudili su 100 miliona funti Juventusu, ali sam zajedno sa klubom odlučio da nastavimo zajedno. Bilo je razgovora i 2017. godine, nakon što me je Juventus stavio na prodaju, ali su na kraju stvari morale da idu tako. Bilo bi veliko dostignuće raditi sa Gvardiolom, jer bi me unapredio, ali ne mogu da žalim jer sam osvojio mnogo trofeja, pojedinačnih nagrada i zaradio navac. Uvek sam dozvoljavao srcu da diktira, zato sam ostao u Juventusu", rekao je Bonuči za San.

Građani su na kraju uradili verovatno bolju stvar, angažovali su Džona Stonsa iz Evertona zta 55.600.000 evra, a Gvardiola ga je nakon toga oblikovao po svojim željama i napravio od njega jednog od najboljih defanzivaca na planeti.

"Borim se da pronađem nedostatak u igri fudbalerima poput Stonsa, koji su osvojili ono što je on osvojio. On je lider, dobro čita igru, dobro se kreće, inteligentan. On je tehnički potvkovan, gadan defanzivac. Gvardiola je u Sitiju pronašao savršenu ulogu za njega, da bude defanzivac koji više igra sa loptom. Pravi greške, ali ko ih ne pravi. Još je mlad i ima vremena da se poboljša i nastavi da pobeđuje".

Bonuči očigledno ne voli poređenja među vrhunskim igračima i postavljanje pitanje - ko je najbolji na svetu?

"Na kraju, ko odlučuje ko je najbolji na svetu? Navijači, ali uz dužno poštovanje, zaista je jasno da li im se sviđaš ili ne. Stons je uradio sjajne stvari i mnogo mi se sviđam in je jedan od najboljih na svetu".

Isksni Italija je potom stao u zaštitu često kritikovanog Harija Megvajera.

"Za mene je Hari primer. Posle svih napada koje je pretrpeo, on i dalje igra u Junajtedu i redovan je u reprezentaciji Engleske. To pokazuje njegovu mentalnu snagu. On je snažan i čvrst defnzivac. Njegov problem je što je za njega plaćen ogroman iznos novca kada se pridružio Junajtedu. Pokazao je da je mentalno čvrst, ima liderske veštine, ličnost i inteligenciju iznad proseka. Kao i svi mi, on možda ima neke granice, ali će ih biti svestan i ispraviće ih da bi se pobloljšao".

Bonuči je nakon finala Evrpskog prvenstva i pobede nad Engleskom na Vembliju imao verbalni sukob s navijačima Gordog Albiona. Mnogi za njega smatraju da je arogantan.

"Uvek sam bio siguran u svoje sposobnosti i vrlo direktan. Neki to vide kao karakter, a za druge je to arogancija. Ljudi imaju pravo da misle i govore ono što žele. Moje prozivke 'dođite u Rim' i 'morate da jedete više testenina' bile su izazvane adrenalinom".

Italijan smatra da je Džud Belingem lider Gordog albiona i neko sa kim selekcija Gereta Sautgejta može da ostvari najviše ciljeve.

"Džudov način adaptacije u Real Madridu pokazuje da on bukvalno nije sa ovog sveta. On je nešto sasvim drugačije i ući će u trku sa Halandom i Mbapeom za buduće Zlatne lopte", zaključio je Bonuči.


tagovi

Leonardo Bonuči

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara