Bora Milutinović: Nudio sam Uga Sančeza Crvenoj zvezdi, rekli su mi da ga pošaljem u Partizan

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.09.23. | 09:56

"Zaboravio sam da vam kažem da ima nos za gol kao niko drugi na svetu", kaže Milutinović

Legendarni srpski trener Bora Milutinović prisetio se detalja svojevremenih pregovora s rukovodstvom Crvene zvezde oko potencijalnog dolaska Uga Sančeza u Crvenu zvezdu.

Bora je ovu anegdotu saopštio u emisiji "Hugo Sanchez Presenta", na televiziji Star+, a sve se događalo dok je Ugo još uvek bio član matičnog Pumasa. Na istom mestu je i Milutinović započeo trenersku karijeru, a kasnije je ispisao istoriju u reprezentativnom fudbalu.

Izabrane vesti

Pored crveno-belih, Sančez je bio ponuđen i Real Madridu, klubu u kojem je nekoliko godina kasnije potvrdio svetsku klasu. Ali je tada završio u Atletiko Madridu.

"U Real Madridu su mi rekli da mogu da ga isprobaju u Kastilji (rezervni tim, prim.aut), pa sam odustao. Otišao sam u Crvenu zvezdu i rekao ljudima iz kluba da imaju igrača koji bi mogao da bude izuzetno zanimljiv", otkrio je Milutinović.

Ipak, tragajući za širom verzijom Borinog gostovanja na Star+, naišli smo na njegovo gostovanje na meksičkom ESPN-u od aprila ove godine, gde je Milutinović saopštio detalje razgovora sa rukovodstvom s Marakane.

"Nije bilo video kasete, nije bilo ničega, ali sam im rekao da imam dečka koji može da igra", rekao je Bora, a onda taksativno navodio kako je tekao razgovor sa rukovodstvom crveno-belih.

- Koliko je visok?

- 1,77.

- Da li je brz?

- Ne.

- Ima li tehniku?

- Manje-više.

- Zna li da dribla?

- Ne.

- Ima li desnu nogu?

- Ne.

Nakon serije pitanja na kojima su Borini odgovori uglavnom bili negativni, usledio je odgovor sa suprotne strane:

"Onda ga pošalji u Partizan, koji je jako blizu", otkrio je Bora i potom istakao vrlinu kojom je Sančez napravio veliku karijeru.

"Zaboravio sam da vam kažem da ima nos za gol kao niko drugi na svetu", zaključio je Milutinović, a ostalo je deo istorije.

Sančez je u Real Madridu proveo sedam sezona i postigao 208 golova na 283 utakmice u svim takmičenjima. Nakon dva madridska kluba igrao je u meksičkoj Americi, Rajo Valjekanu, Atlanteu, Lincu i Dalasu, a karijeru je završio u meksičkom klubu Atletiko Selaja.



tagovi

Ugo SančezBora Milutinović

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara