Džejmi Vardi i Adam Armstrong (©Reuters)
Džejmi Vardi i Adam Armstrong (©Reuters)

Borba za direktnu promociju u Premijer ligu

Vreme čitanja: 3min | uto. 23.04.24. | 13:33

Lester dočekuje Sautempton u sklopu zaostalog duela 38. kola Čempionšipa

U želji da obezbedi ekspresni povratak u Premijer ligu, lider Čempionšipa Lester će u utorak uveče da dočeka Sautempton, koji takođe sneva ulazak u najviši rang engleskog fudbala (21.00). Lisice su potencijalno na korak do "obećane zemlje" pošto su za vikend pobedile Vest Bromvič Albion, dok su Sveci pretrpeli neuspeh u Južnom Velsu protiv Kardifa.

Posle uzastopnih poraza u prvenstvu u gostima od Milvola i Plimuta - oba doživljena rezultatom 1:0 - Lester je uspeo da se vrati u lov na automatsku promociju osvojivši tri boda protiv Vest Broma.

Izabrane vesti

Golovima Vilfreda Endidija i uvek pouzdanog Džejmija Vardija - koji je stigao do 15. prvenstvenog pogotka u kampanji - Lisice su ostvarile prednost od dva gola posle 65 minuta, i iako je ekipa Karlosa Korberana smanjila zaostatak preko Džeda Volasa, nije uspela da se vrati u život.

21.00: (2,15) Lester (3,60) Sautempton (3,25)

Dakle, ekipa trenera Enca Mareske ostala je na samom vrhu tabele Čempionšipa na tri meča do kraja sezone, sa bodom ispred Lidsa, koji su u ponedeljak savladali Midlzbro sa 4:3 na Riversajdu. Sa potencijalnom pobedom koja bi verovatno bila dovoljna da se zapečati promocija u Premijer ligu posle jednogodišnjeg odsustva, Lisice će se nadati da će nastaviti svoju dobru formu na King Paueru ove sezone. Mareskini momci su zabeležili 16 pobeda kod kuće u Istočnom Midlendsu u 21 utakmici.

-------------

Koji je tvoj navijački san?

Da li maštaš o tome da gledaš Real Madrid na Santjago Bernabeuu, Mančester Junajted na Old Trafordu ili možda Borusiju Dortmund na Vestfalenu?

Mozzart ti ovog proleća ispunjava želje.

Učestvuj!

-------------

S druge strane, posle tri vezana trijumfa u Čempionšipu, nade Sautemptona da će se dokopati najbolje dve pozicije pretrpele su ogroman udarac tokom vikenda kada su Sveci otputovali u Kardif i vratili se na južnu obalu praznih ruku posle veoma razočaravajuće igre.

Činilo se da će igrači Rasela Martina produžiti niz neporaženosti u diviziji na pet mečeva kada je bivši vezista Rendžersa Džo Aribo pogodio u prvom poluvremenu, ali su puleni Erola Buluta iskoristili svoje moći da se oporave i golovima Diedijua i Ašforda došli do bodova.

Posle prethodnog poraza u subotu popodne na Kardif Siti stadionu, Sautempton je ostao na četvrtoj poziciji na tabeli drugog ranga Engleske, a dok se sprema za poslednje tri borbe trenutno zaostaje pet bodova za drugoplasiranim Ipsvič Taunom, koji je isto posrnuo u poslednje vreme.

Iako nije dovoljno dobar da uđe u tim godine na nivou lige, doprinos napadača Svetaca Adama Armstronga mogao bi da bude razlika između Premijer lige i drugoligaškog fudbala za svoj tim. Pogodio je 20 puta u 43 ligaška nastupa i glavna je pretnja po Lisice.

Lester je uživao u pobedi od 4:1 na Sent Merizu u septembru, ali je Sautempton bio pobednik tokom svoje poslednje posete King Paueru u meču Premijer lige u avgustu 2022. godine, kada je bivši napadač Birmingema Če Adams sa dva gola matirao Lisice Brendana Rodžersa.

ČEMPIONŠIP - ZAOSTALI DUELI 38. KOLA

Utorak

21.00: (2,15) Lester (3,60) Sautempton (3,25)

Sreda

20.45: (2,30) Koventri (3,45) Hal (3,05)

***kvote su podložne promenama



tagovi

ČempionšipLesterLester SitiSautempton

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara