Ivan Stefanović, Foto: Starsport
Ivan Stefanović, Foto: Starsport

Borba za Evropu pod Bagdalom: Kruševljani protiv TSC-a naplaćuju prosuto u Surdulici

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.02.22. | 11:02

Napredak motivisan dočekuje prvi duel na domaćem terenu, ambiciozni i gosti

Večiti derbi centralni je događaj 24. kola Superlige, međutim pažnju javnosti bez dileme će privući i današnji susreti od kojih je rvi na programu već od 14 časova. Na otvaranju superligaškog dana snage će odmeriti Napredak i TSC, a susret direktnih konkurenata za plej-of i mesto u Evropi razlog je zbog kojeg se pod Bagdalom očekuje sadržajno fudbalsko popodne.

Uzbudljiv duel najavili su stratezi oba tima, a Ivan Stefanović istakao je da povod za optimizam vidi u igri koju su njegovi igrači prikazali u Surdulici.

Izabrane vesti

"Današnji duel nam je veoma bitan. Poraženi smo od Vojvodine, primili smo gol na način na koji smo znali da možemo da primimo, dok smo protiv Radnika odigrali dobru utakicu. Da nije isklučen Melunović verujem da bismo stigli do sva tri boda, bili smo bolji, Radnik nas ni sa igrčem više nije ugrozio. TSC je kvalitetna ekipa, pojačali su se i tražiće soju šansu. Očekujem neizvesnu utakmicu, sa dosta taktičkih detalja, a pobediće raspoloženiji i inspirisaniji tim", kazao je Stefanović i istakao da je dodatni adut Kruševljana prvi prolećni susret na domaćem terenu:

"Ovo nam je prva utakmica kod kuće u 2022. godini i nadam sa da će biti dosta gledalaca. Kruševac ima fudbalsku kulturu i sjajnu publiku. Jakuze su nam 12. igrač i verujem da će nam i danas dati vetar u leđa".

Neizvesnu borbu usled uloga koji nosi današnji susret najavio je i Žarko Lazetić šef stručnog štaba TSC-a.

"U ovakvoj, zanimljivoj ligi, svi su nam rivali. Posebo jer imamo takav raspored da ćemo praktično u svakom narednom susretu igrati sa direktnim konkurentom za nešto. Napredak je dva boda ispred nas što govori da su kvalitetna ekipa. Imaju iskusne igrače koji dugo igraju našu ligu i prave razliku u njoj. Nisu startovali u ovoj polusezoni kako su želeli, približili smo im se na dva boda. Pored toga, svesni smo da nas očekuje teško gostovanje i sve govori da ćemo biti na velikom iskušenju. Dosta toga će na ovoj utakmici zavisiti od nas. Imamo negativno iskustvo iz Lučana, verujem da smo iz njega svi izvukli pouke i dovoljno dobro se pripremili za utakmicu", kazao je Lazetić.


SUPERLIGA - 25. KOLO

Petak

Radnički 1923 - Voždovac 1:0 (1:0)

/Mirić 17/

Mladost Lučani - Proleter Novi Sad 2:1 (1:0)

/Milosavljević 43, Bojović 65 - Dunđerski 90+4/

Radnički Niš - Novi Pazar 1:1 (1:0)

/Mićibući 9 - Mustafa 55/

Spartak Subotica - Čukarički 1:2 (1:1)

/Rošević 15 - Kajević 4, Rakonjac 51/

Subota

14.00: (2,40) Napredak (3,30) TSC (3,00)

16.00: (1,60) Vojvodina (3,80) Radnik Surdulica (6,00)

18.00: (2,25) Kolubara (3,35) Metalac (3,20)

Nedelja

18.00: (2,40) Crvena zvezda (3,20) Partizan (3,35)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Napredak KruševacTSC Bačka TopolaIvan StefanovićŽarko Lazetić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara