Barselona poslala jaku poruku Dembeleu, pa dobila Hetafe! Albine suze zbog povrede (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 15.02.20. | 17:48

Branilac titule slavio pred svojim navijačima, ali sada ostaje nejasna situacija oko iskusnog levog beka...

Ne cvetaju ruže na stadionu Kamp Nou i svi su još u šoku zbog nove teške povrede Usmana Dembelea, kojeg na terenu neće biti još minimum šest meseci posle operativnog zahtava obavljenog u Finskoj i oporavka koji će trajati jako dugo. Dok Barsa još čeka odgovor čelne organizacije Primere oko dozvole da angažuje još jednog napadača mimo prelaznog roka, kompletan tim branioca titule želeo je da ukaže podršku i pošalje jaku poruku saigraču da se ne preda i da ga svi čekaju na terenu uskoro. Naime, uoči susreta sa Hetafeom završenog pobedom rezultatom 2:1 (2:0), ekipa je na teren izašla sa dresovima francuskog krilnog napadača, što pokazuje da šampion sveta nije zaboravljen u Kataloniji...

Barselona je možda i teže nego što se očekivalo nadigrala Hetafe i došla do važnih bodova u šampionskoj trci. Umesto da zatvori utakmicu ranije, domaćin je dozvolio je timu koji se trenutno nalazi u poziciji za direktan plasman u Ligu šampiona da se gotovo potpuno vrati u život, što je donelo neizvesnu završnicu, ali bez šokantnog raspleta. 

Izabrane vesti

gallery

Malo je falilo da Hetafe bude taj koji će prvi doći do vođstva. Sve se dešavalo u 23. minutu, samo nekoliko trenutaka pošto je Đordi Alba napustio teren hramljući zbog, naknadno se ispostavilo, povrede primicača desne noge i plakao na klupi za rezerve. Hetafe je imao korner s leve strane, a u centru pažnje našao se desni bek gostiju Alan Njom koji je uspeo da zatrese mrežu Mark Andrea ter Štegena, ali se posle intervencije VAR sobe ispostavilo da je snaži bek ramenom udario Samulea Umtitija i trenutno mu poremetio centar za ravnotežu. Posle intervencije glavnog sudije gol je poništen, a upravo je to bio momenat koji je okrenuo utakmicu u korist Barselone.

Nedugo pošto je Hetafeu poništen gol, Barselone je reagovala s dva brza gola koja su faktički rešila pitanje pobednika. Prvo je Antoan Grizman lukavo reagovao i jednim dodirom lopte matirao Soriju posle odličnog upošljavanja Lionela Mesija, da bi nedugo zatim Žunior Firpo, koji je odmenio povređenog Albu, uposlio Serđija Roberta i udvostručio prednost.

Utakmica je u nastavku bila gotovo potpuno izjednačena. Barselonine šanse svele su se na minimum, a Hetafe je uzvratio neposredno po isteku punog časa igre golom Anhela po prijemu lopte na ivici kaznenog prostora i hica uz desnu stativu.

Na kraju, Barselona je ipak zadržala smirenost i uzela tri boda. Hetafe će do kraja prvenstva biti ozbiljan problem svakom takmacu...

PRIMERA - 24. KOLO

Petak
Valensija – Atletiko Madrid  2:2 (1:2)
/Gabrijel 40, Kondogbija 59 – Ljorente 15, Parti 43/

Subota
Majorka - Alaves 1:0 (0:0)
/Ćućo Ernandez 62/

Barselona - Hetafe 2:1 (2:0)
/Grizman 33, Roberto 39 – Anhel 66/

 

Viljareal – Levante  2:1 (1:0)
/Moreno 9, Gomez 61 – Majoral 56/

Granada - Valjadolid  2:1 (0:0)
/Puertas 81, Fernandez 96 - Gvardiola 56/

 

Nedelja
12.00:  (1,65) Sevilja  (3,80)  Espanjol (5,50) 
14.00:  (2,55) Leganes  (3,15)  Betis (2,85) 
16.00:  (2,70) Eibar  (3,25)  Sosijedad (2,65) 
18.30:  (2,00) Atletik Bilbao  (3,30)  Osasuna (4,00) 
21.00:  (1,25) Real Madrid  (6,50)  Selta (10,00)

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

 

Foto: ©AFP, Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara