Peter Cidler (©Reuters)
Peter Cidler (©Reuters)

Bori se za titulu, a odjavljuje stan i sanja Bundesligu

Vreme čitanja: 3min | ned. 05.07.20. | 10:28

Trener lidera šampionata Švajcarske Sankt Galena Peter Cidler razmišlja o odlasku

Dramatičan finiš sezone nas očekuje i u Švajcarskoj. Prošle godne je Jang Bojs bio dominantan, ali u ovom šampionatu velii rival timu iz Berna je Sankt Galen koji trenutno ima dva boda više. Sankt Galen pune dve decenije sanja titulu. Pred meč u nedelju (16.00) protiv Siona, zanimljniva vest - trener Peter Cidler razmišlja o odlasku iz kluba.

Naime, švajcarski mediji pišu da je Cidler sa suprugom Suzan odjavio stan u centru grada u kome je boravio što signalizira da se sprema da napusti Sankt Galen. Njemu ugovor ističe do 2022. godine, a bi mogao da se preseli u Nemačku u Bundesligu. Hofenhajm, Augzburg i Štutgart bi rado videli Cidlera na klupi naredne sezone. Pominje se i Bazel, koji je takođe u igri za titulu u Švajcarskoj. Imaće slatke muke iskusni stručnjak ovog leta.

Izabrane vesti

Posle preuzimanja liderske pozicije Cidler je organizovao večeru sa igračima i stručnim štabom. Da li je to bio nagoveštaj odlaska ili samo da drži atmosferu pred finiš sezone? Titula nikad nije bila bliža u ovom milenijumu.

U nedelju stiže Sion na stadin Kibunpark. Na papiru lak zadatak za domaćina. Gosti su u katastrofalnoj formi. Već 11 utakmica u šampionatu Švajcarske ne znaju za trijumf. Na pretposlednjem su mestu koje vodi u baraž, ali ako ovako nastave "fenjer" i druga liga im ne ginu. Sankt Galen je prethodne nedelje stigao do liderske pozicije posle kiksa Jang Bojsa protiv Serveta (1:1). Lider je vezao dve pobede protiv Tuna kod kuće i Ksamaksa u Nojšatelu.

Sankt Galen igra utakmice na veliki broj golova. Na pet poslednjih u šampionatu je dolazilo 3+. U redovima domaćina sve nade polažu u najboljeg strelca tima Sedrika Itena koji ima na kontu 13 pogodaka, čak 10 manje od najboljeg strelca šampionata, Nsamea iz Jang Bojsa. Sion nije dao gol poslednje dve utakmice u prvenstvu.

Ove sezone, Sankt Galen je tri puta dobio Sion i uvek je bilo 2-3 pogotka. U Sionu je lider pobedio oba puta sa po 2:1, dok je na svom terenu bio ubedljiv - 3:0. Šest poslednjih međusobnih utakmica Sion nije slavio, ima samo bod. 

Jang Bojs je kiksnuo protekle nedelje u Ženevi protiv Serveta i izgubio čelnu poziciju. U Bernu danas (16.00) stiže Lugano koji sa 33 boda ne mora da brine za opstanak. Ove sezone, tim iz Berna teško izlazi na kraj sa Luganom. Osvojio je samo bod na dva gostovanja, ali je u prvom delu sezone na svom stadionu je slavio sa 2:0 pogocima Nsamea.

I beogradski večiti rivali gledaju u šampionat Švajcarske jer i dalje nije poznat jasan put Crvene zvezde i Partizana u evropskim kvalifikacijama ovog leta. Crveno-beli navijaju da šampion bude Sankt Galen, a crno-beli veruju da će Jang Bojs da odbrani krunu.

ŠVAJCARSKA - 28. KOLO

Subota

Bazel - Ksamaks 2:0 (1:0)

/Petreta 17, Artur 82/

Cirih - Servet 2:0 (1:0)

/Kololi 19, Rug 50/

Nedelja

16.00: (2,00) Lucern (3,45) Tun (3,80)

16.00: (1,45) Sankt Galen (4,50) Sion (7,00)

16.00: (1,60) Jang Bojs (4,00) Lugano (5,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Sent GalenŠvajcarska 1Jang BojsSionLugano

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara