Marko Ćurić (©Starsport)
Marko Ćurić (©Starsport)

Borjan gledao šou Zvezdinog bisera: Maksimović pasom pocepao odbranu, pa odapeo strelu

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.08.23. | 22:09

Grafičar maksimalan posle dva kola, Zvezdin kadet spajao saigrače sa golom i na efektan način zapečatio sudbinu Jedinstva sa Uba iza juga Marakane

U prošlosti je Grafičar imao veterane iskusne igrače poput Luisa Ibanjeza, Andrije Kaluđerovića ili Filipa Kasalice, ove godine će Marko Neđić pokušati da napravi dobar rezultat i napadne promociju u Mozzart bet Superligu sa mnoštvom mladih igrača. Možda nemaju mnogo minuta u nogama, ali talenat je neosporan.

Grafičar je u dva kola rivalima isporučio po tri komada, Jedinstvo sa Uba provelo se slično kao Metalac, a Milan Borjan imao je šta i da vidi iza juga Marakane. Nekadašnji kapiten Crvene zvezde, sada čuvar mreže Slovana iz Bratislave, svedočio je fenomenalnoj partiji Andrije Maksimovića. Kadet crveno-belih se poigrao sa rivalom i skrojio drugu pobedu tima sa Topčiderske zvezde u Mozzart Bet Prvoj ligi – 3:0 (1:0).

Izabrane vesti

Milan Borjan gledao je šou Zvezdinog bisera. Pasom je pocepao odbranu Jedinstva u prvom poluvremenu, spojio je sa golom krilnog napadača Strahinju Stojanovića, te kreirao još nekoliko izvrsnih prilika saigračima. Mnogo toga u igri Grafičara vrtelo se oko Andrije Maksimovića, nije odbrana kluba sa Uba pronašla put i način da ga zaustavi.

Zapečatio je sudbinu Jedinstva efektnim golom u finišu utakmice, bila je to nagrada i svojevrstan ukras za odličnu predstavu. Primirio je loptu na ivici kaznenog prostora, naciljao i odapeo strelu. Ništa nije mogao u toj situaciji golman Ivan Jovanović.

Čuvar mreže Jedinstva nemoćan je bio i početkom drugog poluvremena, ali za drugi pogodak nisu bili zaslužni prvotimci Grafičara, nego ofanzivac Igor Milanović. Nespretno je reagovao prilikom branjenja prekida, loptu loše zahvatio i matirao Ivana Jovanovića. Već tada nazirala se pobeda Grafičara, a onda se Andrija Maksimović u završnici nagradio.

MOZZART BET PRVA LIGA SRBIJE – 2. KOLO

Petak

Grafičar - Jedinstvo Ub 3:0 (1:0)

/Stojanović 27, Milanović 49ag, Maksimović 70/

Subota

17.30: (2,10) Radnički Sremska Mitrovica (3,15) OFK Vršac (3,50)

17.30: Inđija - Dubočica

17.30: Smederevo – Mladost GAT

17.30: Tekstilac Odžaci – Sloboda Užice

Nedelja

17.30: OFK Beograd - Metalac

17.30: RFK Novi Sad – Radnički Novi Beograd

20.00: Kolubara – Mačva

***Kvote su podložne promenama



tagovi

GrafičarJedinstvo UbMozzart Bet Prva liga SrbijeAndrija Maksimović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara