Milan Borjan (©Reuters)
Milan Borjan (©Reuters)

Borjan i Kanađani prekinuli štrajk, napadaju trofej

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.06.22. | 23:10

Liga nacija Konkakafa, divizija A: Posle tri meseca pauze, učesnik Mundijala u Kataru igra prvi zvaničan meč. Rival je nekadašnja holandska kolonija, Kurasao

Problemi u raju. Kanađani su proletos izborili plasman na Mundijal u Kataru posle 36 godina. Zemlja Javorovog lista je odigrala fenomenalno kvalifikacije u Konkakaf zoni i tako tek drugi put u istoriji izborila plasman u završnicu. Međutim, poslednjih nedelje zakuvalo se na relaciji Savez – reprezentativci.

Zbog neisplaćenih premija za plasman na Mundijal, Milan Borjan i drugovi su štrajkovali, pa nisu igrali prijateljski meč prethodnog vikenda sa Panamom. Pre toga su Kanađanim odložili duel sa Iranom posle pritiska javnosti.

Izabrane vesti

Čini se da su nesuglasice prošlost. Fudbaleri Kanade noćas (04.30) u Vankuveru počinju takmičenje u Ligi nacija protiv Kurasaa. U Grupi C najbolje divizije je još i Honduras. Samo pobednik ide direktno u polufinale plej-ofa. Kurasao i Honduras su odigrale međusobne duele, a pobede su ostvarile gostujuće ekipe.

04.30: (1,20) Kanada (7,75) Kurasao (16,0)

U selekciji se vratio i Alfonso Dejvis, as Bajerna, koji nije igrao za reprezentaciju u finišu kvalifikacija za Mundijal zbog problema sa srcem. Kurasao je rangiran na 79. mestu FIFA rang liste. Ova nekadašnja holandska kolonija je za tehničkog direktora dovela poznatog Gusa Hidinga, dok je selektor bio Patrik Klajvert. Njega je pre manje od dva meseca zamenio još jedan Lala, Art Langeler. Iskusni stručnjak vodio je mladu selekciju Holandije, a prošle sezone je bio na kormilu Zvolea.

Kurasao je pre tri dana dobio Honduras u gostima sa 2:1. Golove za nekadašnju hoalndsku koloniju postigli su fudbaler Kardifa Leandro Bakuna i igrač švedskog Helsingborga Antoni van den Hurk. Ovi timovi su odigrali meč pre pet godina. Kanada je dobila sa 2:1.

02.00: (1,15) Panama (7,75) Martinik (18,0)

U prethodnom izdanju, Amerikanci su bili najbolji u Konkakaf Ligi nacija posle pobede u finalu protiv Meksika.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

LIGA NACIJA, DIVIZIJA A – 3. KOLO

Petak

02.00: (1,15) Panama (7,75) Martinik (18,0)

04.30: (1,20) Kanada (7,75) Kurasao (16,0)

Subota

04.00: (1,01) SAD (14,0) Grenada (50,0)

Nedelja

04.00: (1,01) Meksiko (14,0) Surinam (50,0)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Liga nacijaReprezentacija KanadekonkakafReprezentacija KurasaaMilan Borjan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara