(©Reuters)
(©Reuters)

Borjan i Kanada na pobedu od trofeja: Tandem Dejvid – Dejvis pronašao šifru za Panamu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.06.23. | 03:44

Reprezentacija iz Srednje Amerike meč završila sa desetoricom

Podizanje pehara prešlo je u naviku Milanu Borjanu za vreme šestogodišnjeg boravka u Crvenoj zvezdi. Uskoro će se preseliti u Slovan iz Bratislave – u pitanju je pozajmica, a slovački klub će plaćati 50 odsto plate od ukupno 800.000 evra, koliko zarađuje u Srbiji – a pre no što otvori novo poglavlje u klupskoj karijeri, mogao bi i na reprezentativnom planu da se okiti zlatnom medaljom.

Kanada je na pobedu od trofeja u Ligi nacija za reprezentacije iz Severne i Srednje Amerike. Prvi korak na završnom turniru bio je uspešan. Preskočila je Panamu, revanširala joj se za poraz u prethodnom direktnom duelu i ušla u finale, a potpisnici trijumfa bili su Džonatan Dejvid i Alfonso Dejvis – 2:0 (1:0).

Izabrane vesti

Zvezde Lila i Bajerna iz Minhena odradile su posao, sa pola gasa je Kanada došla do prilike da prekine post i skine paučinu u vitrinama. Selekcija koja je učestvovala na Mundijalu u Kataru nijednog trenutka nije dovela prolaz u pitanje. Džonatan Dejvid je načeo Panamu, supersonični Alfonso Dejvis je dokusurio, a tračke nade između pogodaka napadača i beka ugasio je Milan Borjan.

Pouzdani čuvar mreže je ukrotio sve četiri lopte koje su išle u okvir gola. Kanada nije ostavila previše prostora ofanzivcima Paname da se razmašu i kreiraju u poslednjoj trećini terena, a kada bi i ulazili u (polu)šanse nailazili bi na zid. Milan Borjan bio je nepremostiva prepreka, a timu Džona Herdmana postalo je znatno lakše da igra onoga trena kada je golgeter Lila potvrdio da se nalazi u strašnoj formi.

Klupska sezona je završena, a Džonatan Dejvid jedan je od retkih kome ne prija što je tako. Nemilosrdno je tresao mreže u francuskoj Ligi 1, postizao je golove kao na traci i formu preneo na reprezentaciju. Pogodio je i na trećem uzastopnom meču za Kanadu i otvorio rivala. Gol pogledajte OVDE.

Džon Herdman nije od starta poslao sve asove na teren, neke je sačuvao za nastavak. Među njima bio je i Alfonso Dejvis. Ušao je u igru na isteku jednog časa igre i kroz desetak minuta demonstrirao kakvo ubrzanje može da postigne na kratkim prugama. Dobio je upotrebljivu loptu, dao for i – zakucao loptu pod prečku. Gol pogledajte OVDE.

Minuti su prolazili, Panama nije stvarala šanse i u finišu je Erik Dejvis izgubio živce. Defanzivac Dunajske strede koristio je lakat, u prvi mah mu je sudija pokazao žuti karton, ali je posle gledanja snimka preinačio odluku. Poništio je žuti i pokazao mu crveni.

KONKAKAF LIGA NACIJA (POLUFINALE – LAS VEGAS)

Petak

Panama - Kanada 0:2 (0:1)

/Dejvid 25, Dejvis 70/

04.00: (2,25) SAD (3,20) Meksiko (3,10)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Reprezentacija KanadeReprezentacija PanamekonkakafKONKAKAF ligaMilan Borjan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara