Borjan nominovan za igrača godine uz čuda od dece

Vreme čitanja: 2min | sub. 28.11.20. | 13:50

Partije Zvezdinog kapitena ne prolaze neopaženo

O značaju Milana Borjana za Crvenu zvezdu zaista više ne treba trošiti reči.

Sjajni golman gazi četvrtu sezonu u dresu Zvezde sa kojom je ispisao najlepše stranice „postbarijevske“ istorije na Marakani. Njegov učinak je bio nemerljiv, a postao je i kapiten. Od dolaska u Zvezdu konstantno drži visok nivo kvaliteta i na prste jedne ruke bi mogle da se nabroje greške koje je napravio za tri i po godine. Sa druge strane, teško je popamtiti sve čudesne odbrane kojima je spasao Zvezdu,.

Izabrane vesti

Borjanova sjajna izdanja prevaizlaze granice Srbije i nisu prošla neopaženo ni u Borjanovoj zvaničnoj domovini Kanadi. Dugo godina Borjan čuva mrežu reprezentacije Kanade koja poslednjih godina napreduje krupnim koracima.

Borjanova dobra forma ga je još jednom kandidovala za igrača godine u Kanadi. Njegovo ime se našlo na spisku od 13 nominovanih. Ima tu nekih poznatih imena, nekih manje poznatih iz MLS lige, ali čini se da se pobednik unapred zna.

Alfonso Dejvis iz Bajerna je posle senzacionalne prošle sezone apsolutni favorit da po drugi put u karijeri dobije nagradu za najboljeg fudbalera Kanade. Nominovan je i prošlogodišnji pobednika Džonatan Dejvid. Mladi napadač je letos prešao iz Genta u Lil za 30.000.000 evra ali još u Francuskoj nije pronašao formu iz Belgije. Među nominovanima je i šestostruki pobednik Atiba Hačinson iz Bešiktaša.

Nominovani za fudbalera godine u Kanadi: Tešo Akindele (Orlando, SAD), Skot Arfild (Glazgov Rendžers, Škotska), Milan Borjan (Crvena zvezda, Srbija), Džonatan Dejvid (Lil, Francuska), Alfonso Dejvis (Bajern, Nemačka), Stiven Eustakio (Pasoš Fereira, Portugalija), Žunior Hojlet (Kardif, Engleska), Atiba Hačinson (Bešiktaš, Turska), Mark Entoni Kej (Los Anđeles, SAD), Kajl Larin (Bešiktaš, Turska), Riči Lareja (Toronto, Kanada), Džonatan Osorio (Toronto), Semjuel Pijet (Montreal, Kanada)


tagovi

Milan Borjan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara