©MN Press
©MN Press

Borusija Dortmund u problemu sa štoperima, ozbiljno razmatra bisera Zvezde kao rešenje

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.08.23. | 17:02

Stefan Leković na radaru Sebastijana Kela, sportskog direktora Milionera

Od početka Bundeslige deli nas nešto više od dve nedelje, a stručni ptab i sportski sektor Borusije Dortmund ka izazovima gledaju uz glavobolju usled deficita štopera. U aktuelnom momentu za pozicije centralnih defanzivaca Milionera konkurišu Niklas Zile i Mats Humels, dok je jedina raspoloživa alternativa Antonios Papadopulos, fudbaler bez značajnog bundesligaškog iskustva, te su u nemačkom klubu u aktivnoj potrazi za odbrambenim igračem i prema tvrdnjama Bilda fokus je usmeren na Stefana Lekovića.

Štoper crveno-belih rođen 2004. godine privukao je pažnju Sebastijana Kela, sportskog direktora Borusije, i ozbiljno se razmatra ulazak u pregovore sa šampionom Srbije oko njegove slobode. Ipak, trenutno, iz tabora crno-žutih još nije stigla konkretna ponuda.

Izabrane vesti

Podsetimo, o interesovanju Borusije za Srbina nemački mediji pisali su i prethodnih dana kada su kao konkurenti za potpis bisera navedeni Bajern Minhen i Lajpcig, ali je očigledno da su u klubu iz Dortmunda znatno zagrejaniji u odnosu na protivnike iz šampionata.

Dodatni pritisak na Milionere stvara sužena rotacija, a na kadrovsku situaciju značajno je uticala povreda Nika Šloterbeka koji je povredio koleno i čiji se povratak očekuje tek za pet nedelja.

Potencijalni transfer Lekovića tema je tokom poslednja dva prelazna roka i izvesno je da bi rukovodstvo Crvene zvezde dalo zeleno svetlo u slučaju adekvatne ponude. Odlazak mladog defanzivca ujedno bi ubrzao pregovore oko angažmana slovenačkog reprezentativca iz Sočija Vanje Drkušića koji je na spisku želja šampiona Srbije.

Trenutno, osim Lekovića za štoperske pozicije konkurišu Aleksandar Dragović, Miloš Degenek, Uroš Spajić i Nemanja Milunović, a Barak Bahar je u ulozi centralnih defanzivaca koristio i Srđana Mijailovića i Milana Rodića.

Talentovani defanzivac prošle sezone je prekomandovan u prvi tim i u premijernoj takmičarskoj godini upisao je minute na 13 zvaničnih utakmica.



tagovi

FK Crvena zvezdaStefan LekovićBorusija Dortmund

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara