Pongarčić (© Reuters)
Pongarčić (© Reuters)

Borusija jača odbranu: Marko Roze dovodi miljenika iz Salcburga

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.08.21. | 15:05

Marin Pongarčič pred vratima Vestfalena

Došao je Donijel Malen iz PSV-a za 30.000.000 evra sa zadatkom da proširi opcije u napadu, potpisao je doskorašnji Štutgartov golman Gregor Kobel za 15.000.000 evra i odmah zauzeo mesto među stativama, a posle dva talenta iz Pari Sen Žermena (štoper Sumaila Kulibali i zadnji vezni Abdulaje Kamara) planira Borusija iz Dortmunda u završnici prelaznog roka angažuje još jednog novajliju.

I to u odbrani. Meta Milionera je Marin Pongračić, 23-godišnji fudbaler Volfzburga, koga na Vestfalenu vide kao rešenje za povredama osakaćenu poslednju liniju. Trenutno su odustni Mats Humels i Dan Aksel Zagadu, zbog čega je Aksel Vitsel prekomandovan iz veznog reda na šotpersku poziciju, ali trener Marko Roze želi fudbalera kome je to prirodno mesto. Prstom je pokazao ka Pongračiću, s kojim je sarađivao u Salcburgu kad je Hrvat bio jedan od oslonaca austrijskog kluba.

Izabrane vesti

Upravo je to razlog što šef stručnog štaba Borusije želi reprezentativca Hrvatske. I to pod hitno. Jedina je dilema da li bi u Dortmundu najpre doveli nekadašnjeg člana Minhena 1860 na pozajmicu ili bi u pitanju bio direktan transfer. Mark van Bomel svakako ne računa na Pongračića, ove sezone ga je uvrstio u protokol samo na otvaranju bundesligaške sezone protiv Bohuma, a na preostalim mečevima nije ni uzeo u razmatranje, pa se čini izvesnim rastanka sa klubom koji ga je januara 2020. doveo za 10.000.000 evra.

Pongračić može da igra i na mestu desnog beka, gde je Borusija želela da dovede Dioga Daloa iz Mančester junajteda, ali je posao propao zato što Englezi nisu uspeli da pronađu odgovarajuću zamenu Portugalcu.


tagovi

Marko RozeMarin Pongračić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara