Borusija prodala Paka Alkasera! Nije se ovome nadao...

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.01.20. | 23:36

Ali daj šta da daš...

U potpuno lud dan na zimskoj fudbalskoj pijaci kakav se ne pamti poslednjih godina, uključio se večeras i Viljareal koji je dogovorio najskuplju kupovinu u istoriji kluba.

U transferu teškom 25.000.000 evra iz Borusije Dortmund stiže Pako Alkaser! Tako javlja pouzdani nemački Bild, dok španski mediji pišu da će transfer ipak iznositi 23.000.000 evra. Kako god, biće najskuplji u istoriji Viljareala čiji dosadašnji transfer rekorder je bio Đerar Moreno koji je pre godinu i po dana plaćen Espanjolu 20.000.000 evra.

Izabrane vesti

Alkaser je još danas krenuo za Španiju, sutra će obaviti lekarske preglede i potpisati za Viljareal. Njegov povratak u Španiju je bio izvestan već neko vreme, ali se on nadao boljoj opciji od Viljareala. Do sinoć je čekao mig Valensije za povratak na Mestalju, ali kada je propao odlazak Rodriga u Barselonu, propao je i dolazak Alkasera na njegovo mesto. Nadao se eventualno i transferu u Atletiko Madrid ako Jorgandžije ne dovedu Kavanija, ali ni od toga nije bilo ništa već danima. Nije mogao više da čeka i prihvatio je poziv Žute podmornice.

U Borusiji je još tokom sezone postao višak, da bi posle dolaska Erlinga Halanda postalo kristalno jasno da za Španca nema više mesta u Dortmundu.

Alkaser je član nemačkih Milionera postao pre godinu i po dana u pomalo iznenađujućem transferu. Borusija ga je dovela za 2.000.000 evra iz Barselone na pozajmicu, da bi ga posle sjajnog starta i briljantne polusezone otkupila za dodatnih 21.000.000 evra. Ipak, u drugom delu sezone je počeo da pada u formi kao i ostatak tima, da bi na početku ove sezone izgubio mesto startera. Bilo je očigledno da je došlo do narušavnja odnosa sa trenerom Lusijanom Favrom i klub je rešio da dovede Halanda na njegovo mesto. A posle golgeterske eksplozije norveške tinejdž senzaciije, Alkaseru je ostalo samo da spakuje kofere.

I raspakuje ih u Viljarealu gde će zamenti Karla Tokoa Ekambija koji je nedavno prešao u Lion. Žuta podmornica je danim tražila zamenu za Kamerunca, pominjali su se Zaza iz Torina, Lukas Perez iz Alavesa i Marijano Dijas iz Real Madrida, ali je na kraju odlučeno da čekaju rasplet oko Alkasera i da mu propadnu pozivi Atletika i Valensije. Dočekali su.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara