Kuadio Kone (©borussia.de)
Kuadio Kone (©borussia.de)

Borusija za 9.000.000 ukrala supertalenta Milanu i Atletiku i ostavila ga u drugoj ligi

Vreme čitanja: 1min | čet. 21.01.21. | 15:37

Kuadio Kone potpisao za klub iz Menhengladbaha

Milan i Atletiko su bili u igri, prvi su doveli Sualija Meitea, Jorgandžije zasad nikog, ali Borusija je požurila i dovela 19-godišnjaka kome se predviđa svetla budućnost. Novi igrač Žrebaca iz Menhengladbaha postao je Kuadio Kone, koji je potpisao ugovor do 2025. uz mogućnost kluba da saradnju produži na dodatnu sezonu.

Kone će ipak do kraja sezone ostati na pozajmici u Tuluzu, kako bi pomogao klubu da pokuša da se vrati u elitni rang takmičenja u Francuskoj. A ako uspe, imaće Tuluz i sredstava da mu dovede zamenu.

Izabrane vesti

Mada, nisu Francuzi dobili onoliko koliko su se nadali, jer se isprva pisalo da su Rosonerima tražili 15.000.000 evra na ime obeštećenja. Borusija nije objavila finansijske detalje ugovora, ali nemački barataju sumom od 9.000.000 evra.

Kone je inače zadnji vezni, koji se već ustalio u prvom timu Tuluza, a pride je sakupio i sedam utakmica za U18 reprezentaciju Francuske, iako vuče korene iz Obale Slonovače.

"Kuadio Kone je zaista interesantan igrač, pratimo ga već neko vreme. Ogroman je talenat i oduševljeni smo što je izabrao Borusiju, jer znamo da su ga skautirali i top klubovi iz svih krajeva Evrope“, zadovoljno trlja ruke sportski direktor Ždrebaca Maks Eberl.



tagovi

Zimski prelazni rok 2021Kuadio Kone

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara