Jusuf Poulsen (Reuters)
Jusuf Poulsen (Reuters)

Borusija želi legendu Lajpciga, vremena nema mnogo

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.08.23. | 10:57

Milioneri krenuli po napadača

Dovela je Borusija Dortmund tri vredna pojačanja ovog leta (Feliks Nemča, Remi Bensabini i Marsel Zabicer), potrošila oko 50.000.000 evra, delovalo je da je završila sa kupovinama, ali....

Klub sa Vestfalena ima još jednu želju do kraja prelaznog roka. Pokušaće da dovede Lajpcigovog napadača Jusufa Poulsena.

Izabrane vesti

Danac je na nekin način simbol kluba čija istorija je mlada. Došao je u Lajpcig kao talenat iz Lingbija pre 10 godina i prošao sa njim put od treće lige do vrha nemačkog i evropskog fudbala. Igrač je sa najdužim stažom u klubu i rekorder po broju odigranih utakmica za Red Bulov klub – 361.

Svih ovih godina otkako je porastao kao klub, Lajpcig prodaje najbolje igrače u najbolje klubove, ali Poulsen je uprkos raznim ponudama ostao duže od decenije. Sada bi konačno mogao i on da proba nešto drugo.

Borusija traži napadača s obzirom da će prvi špic Sebastijan Ale odsustvovati iz tima na zimu zbog obaveza u reprezentaciji Obale Slonovače na Kupu afričkih nacija. Alternative poput mladog Mukoka ili Adejemija i Malena koji nisu klasični napadači nisu dovoljna garancija za trenera Edina Terzića.

Zato je sportski direktor Sebastijan Kel već kontaktirao Poulsena i dobio pozitivne signale sa njegove strane da je raspoložen za transfer. Kontaktiran je i Lajpcig ali u klubu ne gledaju baš blagonaklono na ovaj poziv. Ne žele da u finišu prelaznog roka izgube još jednog igrača a nemaju ni mnogo vremena za dovođenje zamene.

Ipak, Poulsen je u poslednjoj godini ugovora i ovo bi mogla biti poslednja šansa za Lajpcig da zaradi neko obeštećenje. Takođe, igrač je minulog vikenda prvi put još od marta bio starter u bundesligaškom meču i veruje da bi u Borusiji imao veći prostor i minutažu. Što je mu je posebno bitno u sezoni posle koje ide EP u Nemačkoj na kojem želi da bude deo danske reprezentacije.

Ako Lajpcig pristane, velike su šanse da bi Poulsen do petka moga da zaduži žuto-crni dres. 


tagovi

Jusuf PoulsenLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara