Siniša Saničanin u dresu Bosne i Hercegovine (©Reuters)
Siniša Saničanin u dresu Bosne i Hercegovine (©Reuters)

Bosanci pojačani novim štoperom Partizana traže prvu pobedu posle 19 meseci

Vreme čitanja: 3min | ned. 06.06.21. | 10:01

Reprezentacija Danske od 18 časova u Brondbiju igra poslednju prijateljsku utakmicu pre početka Evropskog prvenstva protiv Bosne i Hercegovine

Mnogo loše rezultate beleži reprezentacija Bosne i Hercegovine u poslednje vreme. Nije uspela da se plasira na predstojeće Evropsko prvenstvo, ispala je u nižu diviziju u Ligi nacija, a loše je otvorila i kvalifikacije za Mundijal u Kataru. Uz to nije uspela da trijumfuje nijednom u poslednjih 19 meseci, odnosno od novembra 2019. godine. Izlazak iz krize Zmajevi će da traže u nedelju od 18 časova u prijateljskom meču sa Danskom u Brondbiju.

Bosna i Hercegovina nije pobedila na poslednjih 12 mečeva, iako je igrala i prtiv nekih objektivno slabih reprezentacija. U tom periodu je izgubila sedam utakmica, od Poljske dva puta, a od Severne Irske, Irana, Holandije, Italije i Francuske po jednom. Uz to je remizirala sa Italijom, Holandijom, Finskom, Kostarikom i Crnom Gorom. Poslednji tim koji je izgubio od Bosanaca bio je Lihtenštajn, 18. novembra 2019. sa 3:0.

Izabrane vesti

18.00: (1,40) Danska (4,40) Bosna i Hercegovina (9,00)

U kvalifikacijama za Mundijal je iz prva dva meča BiH osvojila samo jedan bod, u Helsinkiju. Krizu rezultata dodatno je produbila prošle srede, odigrala je loše protiv Crne Gore, meč je završen bez golova. Nezadovoljan je i selektor Zmajeva Ivajlo Petev.

Bugarski stručnjak je na klupu BiH seo u martu, a do sada je vodio ekipu na dva meča i oba puta je odigrao nerešeno.

"Svestan sam činjenice da je reprezentacija BiH dugo bez pobede, ali siguran sam da će i to da bude brzo prekinuto. Neću da kažem šta mi smeta, nama je cilj da iz utakmice u utakmicu izgledamo sve bolje. Nadam se daćemo u tome da uspemo. Uradićemo sve da u Brondbiju odigramo što bolje. Pobeda bi nam mnogo značila, pogotovo ako bi došla protiv jakog protivnika", kazao je Petev.

Bosanci će u Brondbiju, za razliku od prethodnog meča, da igraju bez veziste Milana, Radeta Krunića. Neizvestan je i nastup golmana Ibrahima Šehića, koji je povredio koleno. Zato se ekipi priključio novi štoper Partizana, Siniša Saničanin. On nije igrao protiv Crnogoraca pošto je završavao transfer sa crno-belima.

18.00: (1,40) Danska (4,40) Bosna i Hercegovina (9,00)

Za Dansku ovaj meč ima značaj, jer je to Vikinzima poslednja provera pre početka Evropskog prvenstva. Njega otvaraju 12. juna, utakmicom protiv Finske u Kopenhagenu. U grupi B sa njima su još Belgija i Rusija.

Na duelu Danske i BiH u Brondbiju biće i publike.

"Ambijent sa gledaocima na stadionu sigurno će da bude lep. Mi samo moramo da igramo i uživamo", objasnio je Petev.

Ove dve ekipe su se do sada sastale pet puta, a zanimljivo je da su Zmajevi uspešniji od Vikinga. Pobedili su ih dva puta, po jednom u kvalifikacijama za Mundijal i kontinentalni šampionat, jednom su izgubili, a jednom odigrali 1:1. Poslednji put su se sastali na Kirin kupu 2016. godine, Danci su tada na poluvremenu vodili sa 2:0, ali su Bosanci izjednačili i potom trijumfovali posle penala.


tagovi

reprezentacija Bosne i Hercegovinereprezentacija DanskePrijateljske utakmiceIvajlo Petev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara