Peter Boš (©Reuters)
Peter Boš (©Reuters)

Bošu otkaz u Leverkuzenu

Vreme čitanja: 1min | uto. 23.03.21. | 10:48

Hanes Volf novi trener Bajera

Prvi poraz tek u 13. kolu, ali u narednih 13 samo tri pobede i otkaz za Petera Boša u Leverkuzenu. Sportski direktor Bajera Rudi Feler nije imao više kud nakon poraza na gostovanju kod Herte u Berlinu (0:3) i ugroženog izlaska u Evropu.

Bajer je trenutno šesti na tabeli sa 40 bodova, sedam manje od četvrtoplasiranog Ajntrahta i mesta koje znači Ligu šampiona. Iz drugog plana prete mu Union (38 bodova), Frajbur (37), pa i Štutgart i Borusija Menhengladbah sa po 36.

Izabrane vesti

Još više od pozicije na tabeli zabrinjavaju igre ekipe. Tri poraza u poslednja četiri kola, svi od slabije rangiranih timova. Pre Herte je Bajer pao i pred Armijom i Frajburgom. Oba puta na domaćem terenu. Rastanak je bio neminovan.

Bajer se tako rastao sa trenerom koji je ekipu preuzeo decembra 2018. i odmah je sa devetog mesta doveo do Lige šampiona. Sledeće sezone igrao je Ligu Evrope, ove je bio na čelu tabele u 11. i 12. kolu. Ali u 2021. sve je krenulo nizbrdo. Bajer je pride ispao iz Kupa i Lige Evrope i Boš, bivši trener Ajaksa i Borusije Dortmund između ostalih, morao je da spakuje kofere.

Umesto njega, kormilo će preuzeti 39-godišnji Hanes Volf, koji dolazi iz Fudbalskog saveza Nemačke u kome je poslednji angažman imao u U18 selekciji. Ranije je vodio Štutgart, Hamburger i belgijski Genk.


tagovi

Peter BošHanes Volf

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara