Tikinjo Soares nezadovoljan odlukom sudije (©Reuters)
Tikinjo Soares nezadovoljan odlukom sudije (©Reuters)

Botafogo napadao, promašivao, na kraju muk – mat od Pite (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 30.10.23. | 04:01

Brazil 1: Lider poražen na svom terenu od malene Kujabe – 0:1, pa je trka za titulom i dalje otvorena

Navijači Palmeirasa, Gremija, Bragantina, pa i Flamenga slave Paragvajca Isidra Pitu. Napadač Kujabe golom u 52. minutu srušio je lidera Botafoga u Riju - 1:0 u 30. kolu Brazileiraa, pa je trka za tronom otvorena.

Tope zalihu Tikinjo Soares i drugovi, imali su letos i dvocifrenu prednost u odnosu na najbližeg pratioca, ali sada samo šest bodova više, uz meč manje, od zahuktalog šampiona Palmeirasa.

Izabrane vesti

Nepotrebno istrčavanje na 40 metara od svog gola početkom drugog poluvremena golmana lidera Lukasa Perija i snalažljivost i brzina Pite rešila je meč na Olimpijskom stadionu Nilton Santos u Rio de Žaneiru. Nije Botafogo zaslužio sa bude poražen pred svojim navijačima. Posebno je u prvom poluvremenu bio mnogo bolji rival, napadao, stvarao šanse, ali nije bio ovo dan za najboljeg strelca Brazileira Tikinja i saigrače. Kujaba je iz dva šuta u okvir gola pogodila jednom, dok su domaćini uputili čak 11 udaraca, ali nijedan nije završio u mreži.

Osam kola pre kraja sezone, čini se da je Palmeiras jedina prava pretnja. Šampion se probudio u finišu godine, posle ispadanja iz Kopa Libertadores u polufinalu od Boke Juniors, sve karte bacio je tim Abela Fereire na odbranu brazilskog trona. Slavio je Verdao u nedelju ujutru protiv Baije sa 1:0 golm Rafaela Vejge i najavio da ide ka titulu u zemlji fudbala.

Botafogo pada u finišu, Ovo mu je drugi meč bez pobede. Ni smena Portugalca Bruna Laža nije dala rezultata, ali je i dalje pehar blizu vitrina Botafoga koj je pre dve godine igrao u drugoligaškoj konkurenciji, a ove sezone je senzacionali lider.

Tim iz Rija je imao 11 vezanih pobeda na svom terenu, a onda je na poslednja četiri uzeo samo dva boda. Kujaba je sa zlatna vredna tri boda izvesno osigurala opstanak i blizu je mesta u Kopa Sudamerikani, a ima šansu da se bori čak i za istorijsko ućešče u Kopa Libertadores. Iza tima iz Mato Grosa na tabeli Serije A su takvi gigaanti kao što su Internasional, Korintijans, Sao Paulo, Santos, Vasko da Gama, Kruezeiro..

Santos je izašao iz zone ispadanja, a u velikom derbiju Sao Paula gol za bod (1:1) protiv Korintijansa delo je Kolumbijca Stivena Mendoze iz penala u 10. minutu sudijske nadoknade.

-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga.

-------------------

BRAZIL – 30. KOLO

Subota

Amerika Mineiro – Gremio 3:4 (2:2)

/Rodriginjo 3, Mastrijani 35, 49 – Rejnaldo 17, Galdino 20, Suarez 71, Kristaldo 78/

Palmeiras – Baija 1:0 (1:0)

/Rafael Vejga 38/

Nedelja

Atletiko Mineiro – Fluminense 2:0 (0:0)

/Paulinjo 63, 84/

Atletiko PR – Sao Paulo 1:1 (1:1)

/Pablo 7- Pablo Maja 10/

Gojas – Vasko da Gama 1:1 (0:0)

/Mateus Babi 90+ 2 – Vegeti 59/

Korintijans – Santos 1:1 (0:0)

/Žean Lukas 58ag – Mendoza 90+10pen/

Internasional – Koritiba 3:4 (1:2)

/Alan Patrik 43pen, Bruno Enrike 84, Valendija 90+12 – Maurisio 28, Bjanki 45+4, Robson 70pen, 90pen/

Ponedeljak

Botafogo – Kujaba 0:1 (0:0)

/Pita 52/



tagovi

Južna AmerikaBrazilBrazil 1BotafogoKujaba

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara