Botafogo se zaista čuva za Seriju A, Defensa bliže polufinalu Kopa Sudamerikane (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.08.23. | 02:17

Argentinci imaju 1:1 pred revanš

Upozorili smo vas na ovako nešto u najavi utakmice. Jednostavno, Botafogu se ukazuje jedinstvena prilika da postane prvak Brazila i sve podređuje tom cilju, pa čak i drugo po kvalitetu kontinentalno takmičenje. U prvom susretu četvrtfinala Kopa Sudamerikane, Fogao nije uspeo da dođe do prednosti protiv argentinske Defensa Hustisije, koja kući nosi lepih 1:1 i šansu da se neočekivano probije do polufinala.

Domaćinu je posao otežala činjenica da u timu nije bilo ponajboljeg igrača Tikinja Soareša (što je takođe bilo najavljeno), odnosno da je prva zvezda ekipe Dijego Kosta ušao sa klupe tek u drugom poluvremenu.

Izabrane vesti

Bez obzira na sve to, četa Bruna Laža imala je prednost od 56. minuta. Strelac je bio Gabrijel Pires. Domaćin je dominirao u posedu (60 odsto), dok su Argentinci bili konkretniji u polju, zabeležili više opasnih napada, s većim brojem šuteva ka golu.

To su uspeli da materijalizuju 12 minuta pre kraja, kada je rezervista Nikolas Tripikio postavio konačnih 1:1.

Ovo je četvrti remi Botafoga u poslednjih pet mečeva u svim takmičenjima. I prvi postignut (ali i primljen) gol u tim nerešenim ishodima.

Crno-beli iz Rio de Žaneira čekaju na brazilsku krunu skoro 30 godina. Otuda i ne čudi što su sve podredili tom cilju. Posle 20 kola imaju 11 bodova više od drugoplasiranog Palmeirasa.

KOPA SUDAMERIKANA, ČETVRTFINALE - PRVI MEČEVI

Sreda

Korintijans - Estudijantes 1:0 (1:0)

/Žil 17/

Botafogo - Defensa Hustisija 1:1 (0:0)

/Pires 56 - Tripikio 78/

Četvrtak

23.55: (2,60) Amerika Mineiro (3,15) Fortaleza (2,85)

23.55: (2,25) LDU Kito (3,30) Sao Paulo (3,30)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Južna AmerikaKopa SudamerikanaBotafogo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara