Božija snaga za jači napad Partizana: Etiosa na radaru crno-belih, sviđa se Stolici i Ilijevu

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.06.22. | 16:44

U Humskoj smatraju da bi mogli da naprave posao kao sa Sadikom, obeštećenje 500.000 evra

Imao je Partizan od početka 21. veka dosta uspeha sa Afrikancima. Počev od Tariba Vesta, preko Lamina Dijare, Almamija Moreire, Prinsa Tejga, sve do fudbalera novijeg datuma, kakvi su Leandre Tavamba ili Rikardo Gomeš. Prateći taj trend, postoji mogućnost da uskoro bude jači za još jednog igrača sa Crnog kontinenta – Etiosu Gadspauer Igodara.

U pitanju je 23-godišnji napadač Univerziteta Pretorije, koji je u prethodnom prvenstvu Druge lige Južne Afrike postigao devet golova, a dodao još četiri u kup takmičenju. Sa tim referencama spreman je za iskorak u karijeri i poslednjih dana njegove karakteristike intenzivno se razmatraju među odgovornima u taboru srpskog viceprvaka, saznaje Mozzart Sport.

Izabrane vesti

Prvi utisak sa Topčiderskog brda je da ima prostora za angažman, jer se Etijosa svideo treneru Iliji Stolici i sportskom direktoru Ivici Ilijevu. Tandem zadužen za rekonstrukciju tima plusevima je označio ono što Ibgodara može da pruži na terenu, a pre svega ga odlikuju brizina i snaga i dobra skok igra. Oni koji su ga pažljivo gledali ističu da je izuzetno neprijatan po odbranu protivnika, a upravo je to profil fudbalera kakav Partizan traži u najisturenijem delu tima.

Gadspauer – ili Božija snaga, u prevodu sa engleskog – ima oslobađajući klauzulu koja je prihvatljiva za čelnike Parnog valjka. Za teritoriju Evrope ona iznosi 500.000 evra i kako se može čuti to je novac koji bi Partizan uložio u njegovo dovođenje, uveren da to u modernom fudbalu nije veliki izdatak, a mogao bi da se isplati. Pogotovo što ima zagovornika da bi Etiosa trebalo da bude nalik zemljaku Umaru Sadiku, takođe ispod radara je došao u Beograd, razigrao se, raspucao, prešao u Almeriju, napravio bum i privukao pažnju mnogo poznatijih španskih klubova.

Jedino što malo brine ljude u Partizanu je što se Etiosa nije potvrdio na nivou iznad Druge lige Južne Afrike, ali nije ni Sadik imao bogzna kakvu karijeru pre dolaska iz Rome, niti je Rikardo Gomeš bio obvako golgeterski raspoložen pre nego što se vratio iz arapskog sveta.

Ilija Stolica u ovom času od klasičnih centarforova na raspolaganju ima Rikarda Gomeša i Marka Milovanovića, ali Partizan svakako traži još jednog špica, kako bi proširio kadar u susret takmičenjima na tri fronta. Pogotovo što za Etoisu važi kako može da bude malo povučen i na krilo, eventualno dejstvuje kao drugi napadač.


tagovi

FK PartizanEtiosa Gadspauer Igodaro

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara