Dušan Vlahović (Star Sport)
Dušan Vlahović (Star Sport)

Božinov o Vlahoviću: Govorio mi je da je beogradski Ibra

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.03.21. | 16:55

Bugarin se priseća reči mladog Srbina iz perioda kada su obojica nastupali za Partizan

Dušan Vlahović poslednjih meseci postaje sve bitiniji faktor na fudbalskoj mapi Evrope. Sezona karijere u Seriji A, praćena ulogom začetnika preokreta protiv Republike Irske i sveukupno vrlo kvaltetnih nedelju dana u dresu reprezentacije Srbije. Protiv Portugala nije bio zapažen kao u prvoj utakmici, napustio je igru na poluvremenu, ali se o njemu ponovo piše na Apeninima.

(11,0) Bugarska (6,25) Italija (1,25)

Izabrane vesti

Nekoliko zanimljivih anegdota o supertalentovanom izdanku Partizanove fudbalske škole za Transfermrkt podelio je Valeri Božinov koji je poprilično dobro upoznao Vlahovića u sezonama 2015/16 i 2016/17 kada su nastupali za Partizan. Upravo je bugarski špic preporučio momka iz kalse 2001 Fiorentini.

“Rekao sam Krovinu da potpiše Vlahovića kada je imao 15, 16 godina. Bio je lud, zaista lud. Govorio bi mi ‘Ja sam Zlatan Ibrahimović iz Beograda, igraću za najveće klubove‘. Dopadala mi se njegova arogancija. Verovaro sam da će postati kvalitetan fudbaler, dok je Milenković bio mirniji, staloženiji”, objasnio je Božinov.

Jedan od klubova koji bi voleli da vide Vlahovića u svojim redovima od leta je i Milan. Samim tim, postoji verovatnoća da Srbin zaigra pored svog fudbalskog idola. Ove sezone je već dobio trofej od Zlatana u vidu potpisanog dresa nakon utakmice Rosonera i Viole kojim se pohvalio na društvenim mrežama.

Takođe, nedavno je sa klupe Fiorentine u penziju otišao Ćezare Prandeli, čovek koji je imao ogroman uticaj na Vlahovićev golgeterski bljesak u Seriji A. Italijan je očigledno umeo da brusi napadače, odnosno da psihološkim metodama probudi u njima instinkt ubice. Svestan je toga i Božinov.

“On je trener od koga sam, uz Zemana, najviše naučio. Uporedo mi je davao savete koji su se ticali karijere, ali i privtnog života. Svaki napadač koji je imao priliku da sarađuje sa njim postigao je velike stvari”, zaključio je Bugarin.

 


tagovi

Dušan VlahovićValeri Božinov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara