Valeri Božinov (©MN Press)
Valeri Božinov (©MN Press)

Božinov u drugoj ligi, uz očuha spasava Dobrudžu

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.02.23. | 12:41

Iskusni bugarski as imaće ulogu igrača i asistenta Saše Angelova u redovima davljenika iz Dobriča

Ne odustaje Valeri Božinov od igranja fudbala. Nekadašnji igrač Fjorentine, Juventusa, ​Mančester Sitija, Sportinga i Partizana pridružio se Dobrudži u njenoj borbi za opstanak u drugom rangu bugarskog fudbala, i tako se - na neki način - vratio na početak.

Prve fudbalske korake Božinov je napravio baš u Dobriču, u školi Dobrudža u jesen 1998. godine. Tako je sa 12 godina Valeri počeo da trenira, a njegov prvi trener bio je Valentin Angelov - trenutni mentor omladinskog tima, u kojem će na proleće da igra 15-godišnji Valeri Božinov mlađi.

Izabrane vesti

Iskusni napadač će pokušati da brzo uđe u formu, a pored toga dobio je i ulogu u stručnom štabu trenera tima iz Dobriča Saše Angelova, inače, svog očuha.

"Tu sam da na bilo koji način pomognem timu iskustvom koje imam", izjavio je Valeri Božinov za Dobrudža media group.

"Ovde sam da pomognem, a ne da zauzmem mesto nekog mladića. Da li ću pomagati unutar terena ili van njega, stvar je dogovora i razgovora sa trenerom. Da bi ušao u igru, fudbaler mora da bude 100 odsto fizički i psihički pripremljen. Svakako i dalje želim da budem na terenu, ali jedno je želeti, drugo je moći".

16.30: (1,80) Etar (3,20) Montana (4,60)

Dobrudža je na polovini šampionata stacionirana u zoni ispadanja, ali nedaleko od mirne luke. Osvojila je 17 bodova iz 18 rundi, dok je Minjor Pernik sa tri poena više prvi iznad crte.

"Predsednik kluba Jordan Jordanov ima ambiciju da Dobrudža ostane u profesionalnom fudbalu. Neće biti lako, ali ako se igrači vredno trude, ulože emociju i adrenalin u svaki trening i ostave srce i dušu na mečevima, sve je moguće

", rekao je Božinov.

-------------

Mozzart Bet Superliga se konačno vratila, a zajedno sa njom i Prognozzer! Takmičenje u pogađanju tačnih rezultata ponovo je na snazi posle tromesečne pauze u nešto drugačijem ruhu. Opširnije OVDE.

-------------

BUGARSKA 2 - 18. KOLO

Utorak

16.30: (1,80) Etar (3,20) Montana (4,60)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Valeri BožinovBugarska 2

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara