Božinov: Vlahović ima jak mentalitet, Joviću su potrebni vreme i trud

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.01.23. | 01:21

Bugarin zadovoljan rezultatima Juventusa, osvrnuo se i na situaciju u Fjorentini

Nizom pobeda Juventus je potvrdio da uprkos značajnoj bodovnoj zalihi sa kojom je Napoli dočekao 2023. godinu trka za šampionsku krunu u Seriji A nije gotova. Torinski tim sa osam slavlja u nizu preuzeo je drugu poziciju, a o igrama Stare dame, ali i drugim temama u razgovoru za Tutomerkato govorio je Valeri Božinov.

Nekadašnji napadač Juventusa osvrnuo se na situaciju u bivšem klubu istakavši da je manje važno što Alegrijev tim neretko uz dosta muke i tek u završnici susreta stiže do bodova.

Izabrane vesti

"Rezultat je ono što se računa. Svi žele dobru igru, ali u odličnom timu su važna tri boda i do njih se ne dolazi na osnovu sreće. Ukoliko dobro radite, verujete u ono što radite, koncentrisani ste tokom utakmice i treninga, stići ćete tamo gde ste naumili", kazao je Bugarin.

Pobedama u seriji Alegri je odgovorio kritičarima.

"Niko ne osporava njegove kvalitete. Imao je problema jer nije imao kompletan sastav, ali je odlično uspevao da pažnju igrača preusmeri samo na teren i da zanemare sve ostalo. Pobeda bez primljenog gola nije slučajnost, to je rezultat odricanja i rada. Zaista je uradio dobar posao kako bi očuvao ravnotežu u ekipi. Zeman mi je uvek govorio da tim mora da ga prati da bi postigao rezultate, a Alegri je bio inteligentan, sposoban da natera igrače da veruju u ono što radi".

Božinov se potom osvrnuo i na situaciju u kojoj se nalazi Dušan Vlahović, talentovani napadač u čije se kvalitete uverio još u Partizanu.

"Imao sam povrede prepona i znam koliko bole. Ne možeš da radiš. Vlahović mnogo nedostaje Juventusu, ali on će dati svoj doprinos čim se vrati jer ima jak mentalitet. Ipak, beskorisno je da igra ako nije potpuno spreman. On je jedan od onih koji moraju da se osećaju dobro da bi igrali".

Neizbežan je bio osvrt i na drugi italijanski klub u kojem je Božinov ostavio trag - Fjorentinu, kao i na njene napadače.

"Svi su navikli na Vlahovića koji je uvek postizao golove, ali, iako su sunarodnici i napadači, Jović je drugačiji fudbaler. Nije igrao u prethodnom klubu... Kabral je bio u Švajcarskoj, a to je slabija liga od Serije A. Potrebno je vreme, neophodno je strpljenje i trud da bi ostvarili ono što se od njih očekuje. Oni su svoju vrednost pokazali na drugim mestima i daće doprinos i u ljubičastom dresu. Sad je beskorisno kritikovati, nema potrebe", rekao je Božinov.



tagovi

Valeri BožinovDušan VlahovićLuka Jović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara