TSC siguran (©MN Press)
TSC siguran (©MN Press)

Braga zaboravljena - Javor se uželeo poraza, TSC tri od tri uz gol razliku 7:0

Vreme čitanja: 3min | ned. 20.08.23. | 21:23

Topolčani lako do pobede u Ivanjici

Braga je prošlost i imaće u Bačkoj Topoli dovoljno vremena da se pripreme za budućnost i nove mečeve za evropskim aždajama. Sadašnjost je u Mozzart Bet Superligi, a TSC je tu ipak klasan tim što je demonstrirao i na današnjem gostovanju u Ivanjici, mada je imao i neočekivanu pomoć domaćina, pošto su fudbaleri Javora sami sebe streljali. Dva puta. Uz ta dva penala, Topolski sportski klub je više nego glatko, za svega 45 minuta, stigao do ubedljivih 3:0 i nastavio poteru za Crvenom zvezdom.

Aktuelni šampion je samo dva boda ispred, pošto je TSC nakon startnog remija sa Partizanom (3:3) nanizao tri pobede i to uz gol razliku 7:0. I večeras treći put u četiri meča rivala častio sa tri gola.

Izabrane vesti

Mada je veliko pitanje da li bi utisak bio tako dopadljiv da Javor posle solidnih 20 minuta nije rešio da izvrši fudbalski harakiri. Prvo kardinalan kiks Milana Obradovića pri naizgled rutinskom ispucavanju lopte, uručio ju je Saši Jovanoviću, koji je zatim iznudio prekršaj Javorovog golmana Strahinje Manojlovića i obezbedio Petru Staniću priliku da sa penala upiše prvenac u tresu Topolskog sportskog kluba.

Jovanović, proteklog vikenda i strelac jedinog gola za pobedu nad Radničkim 1923, u 37. minutu je i duplirao prednost gostiju mada ovde treba pohvaliti i Marka Rakonjca, natrčao je na jednu ničiju loptu i iz prve majstorski izbacio saigrača samog ispred Manojlovića. Najbolji fudbaler iz protekle sezone Mozzart Bet Superlige efektno je krunisao taj pas.

I ta druga žuta minuta Javorovih defanzivaca, ovog puta Dina Dolmagića, jednu bezopasnu loptu zaustavio je laktom i sudija Miloš Milanović nije imao druge no da posle sugestije iz VAR sobe ponovo svira jedanaesterac. U gol ga je pretvorio Miloš Pantović, i njemu prvenac u dresu TSC-a.

Sve je tako bilo rešeno u prvih 45 minuta, već na pauzi je Radoslav Ćurčić, nekadašnji selektor na klupi Javora, na teren umesto jedinog klasičnog špica Petra Gigića poslao štopera Borisa Kopitovića, pokušao da bar ugrozi goste preko brzonogih Normalan Kempbela i Ibrahima Tanka, ali… Ostao je na jednoj pravoj šansi, upravo Gigićevoj, još iz rane faze meča, u nastavku je blizu bio samo još Kopitović

Ni TSC, zadovoljan vođstvom, nije morao da unezvereno juri, mirno je čuvao prednost, mada i tako preko agilnog Rakonjca imao par solidnih pokušaja, pa i zbog minimalnog ofsajda i poništen gol rezerviste Aleksandra Ćirkovića.

Za Javor i većinu Mozzart Bet Superlige sasvim dovoljno. Za jesen u Ligi Evrope… To je već komplikovana priča.

Što se tiče Ivanjičana, tri kola su bili bez poraza, večeras su izgledali kao da su ih se uželeli.

MOZZART BET SUPERLIGA

JAVOR – TSC 0:3 (0:3)

/Stanić 20pen, Jovanović 37, Pantović 45pen/

Stadion: Kraj Moravice, Ivanjica

Sudija: Miloš Milanović

Javor (4-2-3-1): Manojlović 5 – Dolmagić 5 (od 46. Ilić 6), Tojčić 5,5, Obradović 5, Miletić 5,5 – Dukure 5,5 (od 62. Petrović 6), Eliomar 5,5 – Kempbel 5,5, Gojković 5, Tanko 5,5 (od 72. Bosić) – Gigić 5,5 (od 46. Kopitović 6).

TSC (3-5-2): Ilić 6 – Đorđević 6,5, Antonić 6,5, Čalušić 7 – Cvetković 6,5, Stanić 7 (od 84. Vulić), Radin 6,5 (od 46. Kuveljić 6,6), Pantović 7 (od 73. Vlalukin), Petrović 6,5 – Jovanović 7,5 (od 66. Ćirković 6), Rakonjac 7 (od 75. Milvanović).

Igrač utakmice: Saša Jovanović (TSC)

MOZZART BET SUPERLIGA - 4. KOLO

Petak

IMT - Čukarički 3:0 (1:0)

/L. Luković 34, Stamenić 78, M. Luković 90+2/

Subota

Vojvodina - Radnički Niš 3:2 (2:1)

/Čumić 15, 40, Nikolić 73 - Pejović 44, Marjanović 59/

Crvena zvezda - Spartak 3:0 (3:0)

/Bukari 20, Bogićević ag 24, Kangva 45/

Železničar - Voždovac 0:1 (0:1)

/Vujanović 21/

Nedelja

Radnik - Novi Pazar 0:0

Javor - TSC 0:3 (0:3)

/Stanić 20pen, Jovanović 37, Pantović 45pen/

Napredak - Mladost Lučani 0:1 (0:0)

/Varjačić 91/

Odloženo

Radnički Kragujevac - Partizan



tagovi

Saša JovanovićPetar StanićMiloš PantovićTSC Bačka TopolaJavorMilan ObradovićStrahinja Manojlović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara