Fudbaleri Bragantina (©AFP)
Fudbaleri Bragantina (©AFP)

Bragantino uložio skoro 15.000.000 evra u pojačanja, može li sada do trofeja u šampionatu Pauliste?

Vreme čitanja: 3min | pon. 31.01.22. | 22:56

Bikovi posle poraza od Mirasola žele da osvoje prve bodove u duelu sa Guaranijem. Duel 2. kola je na programu u noći između ponedeljka i utorka, od 23.55

Potrošio je Bragantino ovog januara više novca od svih drugih brazilskih prvoligaša, blizu 15.000.000 evra, a sada predstoji da vidimo da li će Red Bulov projekat u Južnoj Americi dodatno podići nivo i rezultate. Obrise dometa Bikova ćemo moći da naslutimo već u ponoć, kada počinje susret sa Guaranijem u 2. kolu šampionata Pauliste.

Prošle sezone je dugo bio pri vrhu Serije A, ali je na kraju završio tek šesti. Jedva je, u poslednjem kolu, izborio direktan plasman u Kopa Libertadores. U međuvremenu su tokom januara stigla pojačanja za elitno takmičenje, mada moramo da napomenemo da nije sav pomenuti novac izdvojen za novajlije.

Izabrane vesti

Aktivirane su otkupne klauzule za Helinja (4.000.000 evra), Natana (3.500.000), Erika Ramireza (1.850.000) i Luana Kandida (1.500.000), koji su već bili prošle sezone u timu na pozajmicama iz Sao Paula, Flamenga, Baije i RB Lajpciga. Od novih igrača su skupo plaćeni samo Hoze Hurtado, na kojem je Independijante zaradio 3.100.000 evra i Soriso iz Žuventuda, za 900.000 evra.

Državni šampionat nije počeo baš po planu za Bragantino. U prvom kolu je od njega bio bolji Mirasol sa 3:1. Na tom meču trener Maurisio Barbijeri nije mogao da računa na glavnog napadača Artura, ali je on u protokolu za meč sa Guaranijem i predvodiće ofanzivu Bikova.

23.55: (1,82) RB Bragantino (3,35) Guarani (4,30)

Vrlo verovatno će noćas debitovati Hurtado, Soriso, ali i Hjoran, koji je došao na pozajmicu iz Atletiko Mineira, po receptu Helinja, Nejtana… Zapravo, samo Hjoran je najavljen kao starter, dok bi Hurtado i Soriso trebalo da dobiju šansu u drugom poluvremenu.

Žadsom je oboleo od virusa korona, Ital i Leo Relpe se nisu još oporavili od povreda, dok su drugi spremni da se sastanu sa Guaranijem. Zeleni su na premijeri već iznenadili jednog prvoligaša, Sao Paulo, pobedili su ga sa 2:1.

Guarani je prošle sezone bio šesti u Seriji B, za četiri poena mu je izmakao plasman u elitni rang. Koštalo ga je to odlaska velikog broja prvotimaca, bilo je čak devet odlazaka u januaru, a angažovano je 11 novih igrača, uz još četiri pozajmice. Jedno od pojačanja drugoligaša je stiglo i iz Bragantina. Vezista Vitinjo je došao na jednogodišnju pozajmicu.

On se kasnije priključio ekipi, kao i Rodrigo Andrade, pa verovatno njih dvojica još nisu spremni da zauzmu mesto u prvoj postavi.

Prošle sezone u državnom prvenstvu je Bragantino savladao Guarani kao domaćin sa 1.0, a potom je u gostima odigrao 1:1. Na kraju su samo Bikovi uspeli da se plasiraju u plej-of, ali ih je već u četvrtfinalu eliminisao Palmeiras. Trofej je na kraju otišao u ruke Sao Paula.

BRAZIL, PAULISTA - 2. KOLO

Subota

Santos - Botafogo SP 0:1 (0:0)

Sao Bernardo - Palmeiras 1:1 (1:0)

Ferovijarija - Agua Santa 1:0 (0:0)

Ponte Preta - Inter Limeira 2:2 (1:1)

Nedelja

Sao Paulo – Ituano 0:0

Santo Andre – Korintijans 0:1 (0:1)

Ponedeljak

Novorizontino – Mirasol 0:0

23.55: (1,82) RB Bragantino (3,35) Guarani (4,30)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

BragantinoPaulistaGuarani

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara