Bragantinov ples i Resifeov "smehotres": Gosti sami sebe uništili, a onda dobili lekciju iz totalnog fudbala (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.10.21. | 02:11

Domaćin je na delu pokazao da poseduje ekstreman talenat i kvalitet, koji bi mogao da bude nagrađen istorijskim učešćem u Kopa Libertadores - 3:0

Kada je razlika u kvalitetu ovako izražena kao u slučaju Bragantina i Sport Resifea, onda se pitanje pobednika ne stavlja pod upitnik. Bragantino je na delu pokazao kako se uz kvalitetnu i dopadljivu igru može doći do rezultata, a gosti iz Resifea kako možeš sam sebi da naudiš na terenu. Na kraju ubedljivih 3:0, uz dva autogola, iako je samo jedan zvanično priznat.

Domaćin je vezao i drugu vezanu pobedu, izjednačio se sa drugoplasiranim Palmeirasom na tabeli i ambicije vezane za plasman u Kopa Libertadores učinio potpuno realnim. Gosti su tokom meča pokušavali da učine nešto više, imali su nekoliko odličnih prilika, ali su u defanzivi doživeli pravu konfuziju.

Izabrane vesti

Pri nesrećni trenutak se dogodio već u trećem minutu utakmice. Italo, koji je odlično reagovao na centaršut Gabrijela Novaesa, glavom je poslao loptu ka mreži domaćina, a nju je startovao štoper gostiju Rafael Tijere, koji se spetljao. Prvo je desnom nogom uspeo da spreči loptu da pređe preko linije, a onda ju je levim kolenom poslao preko nje. Sve to pokušavajući da održi ravnotežu držeći se za stativu. Taj pogodak je pripisan vezisti domaćina, mada je prava istina potpuno drugačija.

Na drugi pogodak se čekalo pet minuta u drugom poluvremenu, a ako ste pomislili da ne može da bude komičnije od prvog gola, prevarili ste se. Odbrana gostiju se potpuno pogubila posle kornera za Bragantino. Sander je odbio loptu u srce kaznenog prostora, Batista Žunior je panično napucao loptu, a onda se od Čika odbila pravo u mrežu nesrećnog Tenorija dos Santosa.

Da ipak ne bude kako su gosti sami sebe potpuno uništili na ovom meču, potrudili su se domaći igrači najlepšom akcijom na meču u 87. minutu. Sve je krenulo fenomenalnom kontrolom lopte i dubinskim pasom Leonarda Ortiza iz poslednje linije, napadači Bragantina su zatim razmenili nekoliko duplih pasova na protivničkoj polovini, a sve se završilo sjajnom realizacijom Tomasa Kuelja na dodavanje Artura.

Bragantino je na delu pokazao da poseduje ekstreman talenat i kvalitet, koji bi mogao da bude nagrađen istorijskim učešćem u Kopa Libertadores.

SERIJA A, MEČ 34. KOLA:

Bragantino - Sport Resife 3:0 (1:0)

/Italo 3, Čiko 50ag, Kueljo 87/



tagovi

BragantinoSport Resife

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara