https://twitter.com/OfficialBHAFC
https://twitter.com/OfficialBHAFC

Brajton iskeširao 35.000.000 evra za drugoligaškog napadača

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.05.23. | 21:10

Žoao Pedro – rekordna kupovina Galebova

Sezona se u najjačim evropskim ligama nije ni završila, a već imamo prvu transfer “bombu“. Letnju pijacu otvorio je Brajton ugovorenom kupovinom napadača Votforda Žoaa Pedra.

Godinama je već Brajton primer brojnim premijerligaškim klubovima (ali i šire) kako fudbalski klub treba da posluje, ali su na jugu Engleske shvatili da će morati da povećaju ulaganja ukoliko žele da uhvate priključak za vodećim timovima na Ostrvu. Jasno to pokazuje i količina novca koju su čelnici Galebova uložili u dovođenje 20-godišnjeg brazilskog napadača, jer će prema navodima engleskih medija Votford inkasirati blizu 35.000.000 evra.

Izabrane vesti

Pedro, koji je sa Brajtonom potpisao petogodišnji ugovor, postaće tako rekordna kupovina kluba sa Falmer stadiona, pošto je laskavu titulu preuzeo od Adama Vebstera, plaćenog Bristol Sitiju nešto više od 22.000.000 evra pre tri godine (koliko je otprilike izdvojio i za Enoka Emvepua iz Salcburga). Kada je pak reč o izlaznim transferima Votforda, londonski klub je jedino od prodaje Rišarlisona Evertonu zaradio više (oko 39.000.000 evra).

Utisak je da je Brajton možda preplatio Pedra, budući da se radi o momku koji je prošle sezone postigao samo tri gola na 28 premijerligaških utakmica. Ipak, valja istaći da su se još prošlog leta Milan, Njukasl i Everton raspitivali za ofanzivca poniklog Fluminenseu, a Pedro je talenat potvrdio ove sezone sa 11 golova i četiri asistencije na 37 mečeva.

Brajton trenutno u timu ima četvoricu napadača, ali se čini da mu je i pored toga bio potreban još jedan. Deni Velbek će u novembru napuniti 33. godine, Deniz Undav nije ubedio da ima kvalitet za startnog špica, dok Ivan Ferguson i pored ogromnog talenta koji poseduje, teško da može da iznese kompletnu sezonu sa svega 18 godina, posebno u slučaju da Brajton obezbedi istorijski plasman u Evropu.

Pedro je u Votford stigao iz Fluminensea januara 2020. godine za 11.500.000 evra, a za Stršljenove je na 109 utakmica postigao 24 gola i upisao devet asistencija.



tagovi

Žoao PedroBrajtonLetnji prelazni rok 2023votford

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara