©AFP
©AFP

Brajtonova "poljska veza": Pojačanje od 10.000.000 evra i pozajmica u Union

Vreme čitanja: 2min | sre. 05.01.22. | 11:14

Kacper Kozlovski potpisao ugovor sa premijerligašem do 2026. godine, a narednih šest meseci će provesti u lideru belgijskog prvenstva

Poljska "veza" donela je mnogo toga pozitvnog u Brajtonu, gde su izuzetno zadovoljni igrama Jakuba Modera, kojeg je pre manje od godinu i po dana doveli iz poznanjskog Leha, pa su rešili da nastave dalje i iskopali još jedno pojačanje iz Ekstraklase. Kacper Kozlovski (18) je novi igrač Galebova. U pitanju je dosadašnji vezista Pogon Ščenćina, koji je plaćen 10.000.000 evra i potpisao ugovor do 2026. godine.

Mladi centralni vezista neće odmah zaigrati u koji će momentalno biti prosleđen lideru belgijskog šampionata, Unionu, kojem će dobro doći kvalitetna pojačanja u napadu na šampionsku titulu u Pro ligi.

Izabrane vesti

Daleko od toga da je ovoliki novac uložen u angažovanje Poljaka iznenađenje. Kozolovski je prošlog leta učestvovao na Evropskom prvenstvu i tamo oborio rekord Džuda Belngema, kao najmlađi igrač koji je nastupio na ovom takmičenju. Imao je 17 godina, osam meseci i tri dana.

"On je sjajan, mlad i talentovan igrač, veoma smo zadovoljni što smo potpisali ugovor sa igračem koji je mnogo napredovao u ranoj fazi svoje karijere. Idejni plan za Kacpera u narednom periodu biće da provede ostatak sezone na pozajmici u Unionu. Dejvid Vir i njegov tim će motriti na njegov napredag tamo", rekao je tehnički direktor Brajtona Dan Ašvort.

U svetlu budućnost igrača veruje i šef struke engleskog premijerligaša Grem Poter.

"Njegov stil igre odgovara našem. Tokom mog boravka ovde odlično smo radili na pronalaženju igrača za budućnost, a Kacper je odličan potpis. U početku će otići na pozajmicu jer mu je važno da nastavi da se razvija, a želi i dalje da igra redovno".

Za Kozlovskog se u proteklom periodu interesovao i Liverpul, ali je očigledno Brajton bio konkretniji, a verovatno se u okruženju igrača verovalo da bi mnogo više šansi mogao da dobije u ekipi sa znatno skromnijim ambicijama. Podsetimo, Jakub Molder je u oktobru 2020. godine stigao iz Leha za obeštećenje od oko 7.500.000 evra.


tagovi

Kacper KozlovskiZimski prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara