Brak Zvezde i Duška Tošića – i dalje na čekanju

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.01.21. | 16:33

Nema vremenskog ograničenja kada je u pitanju dolazak iskusnog defanzivca

Delovalo je u jednom trenutku da je posao završen, da se samo čeka ozvaničenje i da Duško Tošić sa crveno-belima šalom bude promovisan u treće pojačanje srpskog šampiona. Nekadašnji član Bešiktaša bio je u intenzivnim pregovorima sa rukovodstvom Crvene zvezde, čak nije krio da je vrlo zagrejan za angažman u Ljutice Bodana zbog sportskih, ali i privatnih razloga. Crveno-beli su spremili dvogodišnji ugovor vredan 800.000 evra, ali...

Potencijalni brak između Crvene zvezde i proverenog defanzivca i dalje je na čekanju... I čini se da će navijači kluba sa Marakane još dugo biti na žeravici i pitati se hoće li nekadašnji reprezentativac Srbije potpisati ugovor sa crveno-belima. Obe strane su zagrejane da se posao finišira. Vrlo su zagrejane. Međutim, čini se da je zaokret u sportsko-poslovnoj strategiji Crvene zvezde doprineo da Duško Tošić ne bude u avionu za drugi deo priprema u Antaliji.

Izabrane vesti

Naime, crveno-beli su ranije imali običaj da dovode igrače na pozicijama gde su prebukirani, čvrsto uvereni da će realizovati izlazne transfere. Međutim, takve procene i ostanak nekih igrača stvarali su preveliku gužvu i otežavali posao trenerima Vladanu Milojeviću i na kraju Dejanu Stankoviću. Crveno-beli trenutno na poziciji centralnog defanzivca mogu da računaju na neprikosnovenog Nemanju Milunovića, standardnog Miloša Degeneka, zatim Radovana Pankova, te mladog Strahinju Erakovića kome su potrebni minuti. Kada se tome doda da u formaciji sa trojicom štopera tu poziciju može da pokrije i Milan Rodić...

Procena ljudi iz Crvene zvezde je da bi potencijalni dolazak Tošića stvorio gužvu i bio udarac za kasu, jer standardni centralni defanzivci crveno-belih imaju odlična primanja za srpske uslove. Preko 400.000 evra neto. U tom rangu bi bio i Duško Tošić.

Zato je posao oko dovođenja Duška Tošića bar privremeno suspendovan i čeka se potencijalni odlazak Miloša Degeneka. Za reprezentativca Australije standardno su zainteresovani klubovi iz Azije. Crveno-beli žele da na njegovom potencijalnom transferu zarade između 1,5 i dva milona evra. Ali dug je put do realizacije, posebno na redukovana ulaganja u Kini, čijim klubovima je Degenek vrlo interesantan. Njegov odlazak ekspresno bi doveo Duška Tošića na Marakanu.

Međutim, pitanje je hoće li jedan od najboljih defanzivaca Crvene zvezde u prošloj deceniji imati strpljenja da čeka crveno-bele. Posebno što ima ponude iz Turske.

Kako bilo, Dejan Stanković će povesti ono što ima u Antaliju i čekati rasplet u prelaznom roku. Vreme curi, ali vremena do početka prolećnog dela prvenstva i dvomeča sa Milanom još ima.

Ali do kraja januara bi trebalo da se zna hoće li Tošić zadužiti Zvezdin dres kao slobodan igrač, i hoće li Dejan Stanković dobiti još jednog igrača ofanzivnih karakteristika. Tu se čeka prodaja El Fardu Bena.


tagovi

Duško Tošić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara