Dušan Đorđević (©Starsport)
Dušan Đorđević (©Starsport)

Brđani mirnoćom grabe ka Evropi

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.02.21. | 15:11

Imaju osam bodova više od Spartaka

Korak po korak, mic po mic, Čukarički odmiče rivalima u trci za Evropu.

Brđani su u 23. kolu kod kuće pobedili Zlatibor sa 2:0 i sada najbližem rivalu, subotičkom Spartaku, beže velikih osam bodova. A, za trećeplasiranom Vojvodinom, koju hvata manja kriza, zaostaju samo dva boda.

Izabrane vesti

Evropa se vidi na horizontu, ali „vrtić“ sa Banovog brda neće izgubiti tlo pod nogama zbog toga. Trener Dušan Đorđević insistira na mirnoći, koja ih je i dovela do trijumfa protiv Zlatibora u poslednjoj rundi.

Iza nas je zaista teška utakmica. U prvom poluvremenu se Zlatibor pokazao kao izuzetno tvrd i kvalitetan protivnik, mi nismo uspevali da iskažemo sve naše kvalitete. Gosti su imali veliki broj udaraca ka našem golu, što je nesvojstveno našem timu. U nastavku smo se „sabrali“, znali smo da nam možda nije dan, da treba da sačuvamo mir. Na kraju, to je rezultiralo pobedom, koja je vrlo bitna“, rekao je Đorđević za klupski sajt.

Nerešen rezultat na poluvremenu nije izazvao nemir u taboru Čukaričkog, a u nastavku je sve došlo onako kako su priželjkivali.

Situacija pred kraj prvog poluvremena, kad smo pogodili dve prečke, je i meni bio znak da ne menjam ništa prerano, s obzirom da je Savić zbog povrede već bio van igre. Kazao sam igračima u poluvremenu, i kad nam nije dan, moramo da ostanemo strpljivi, da guramo naše kvalitete, na kraju nam se to isplatilo“.

Brđani su u odličnoj formi, u tri poslednje utakmice osvojili su sedam bodova.

Igrali smo tri meča u sedam dana, ta serija mečeva ostavila je traga na našem timu. Posebno se to odnosi na utakmicu sa Vojvodinom na zaleđenom terenu, 45 minuta sa igračem manje. Taj meč bio je vrlo stresan, a potrošnja igrača u ogromna. Isto tako, protiv Rada smo igrali na kaljuzi, delovali smo ozbiljno i pobedili smo. Sada se osetilo i to da smo za srpske uslove imali vrlo kratke pripreme. Zbog svega toga, vrlo sam zadovoljan osvojenim bodovima, ostali smo na poziciji koja je za nas dobra“, istakao je Đorđević.

Čukarički će u narednom kolu igrati protiv Bačke u Bačkoj Palanci.


tagovi

Dušan ĐorđevićČukaričkiSuperliga Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara