Brat iz Moskve samo pitao za Degeneka, Zvezda čeka 4.000.000 i procente iz Italije

Vreme čitanja: 3min | pet. 24.07.20. | 09:07

Mladi Željko Gavrić mogao bi prvi da napusti redove srpskog šampiona

Preambiciozno su delovale reči generalnog direktora Crvene zvezde Zvezdana Terzića da srpski šampion planira da u letnjem prelaznom roku zaradi na transferima igrača 10 miliona evra. Posebno, što roster srpskog šampiona ne puca od momaka sa jakom tržišnom vrednošću. Odlazak Matea Garsije u argentinski Rasing, potencijalno vredan 2,5 miliona evra, trebalo je da pokrene stvari.

Na kraju krilni fudbaler nije želeo da se vrati u domovinu, ali na Marakani su prilično mirni posle te odluke Matea Garsije. Svesni su da se prelazni rok širom Evrope tek zahuhtava, i da bi do kraja jula pojedini klubovi trebalo da otvore karte.

Izabrane vesti

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela obavestio je javnost da se jedan veliki evropski klub interesuje za Miloša Degeneka. Ali da konkretne ponude za sada nema. Informacije MOZZART Sporta kažu sledeće: pre deset dana javili su se ljudi iz Spartaka iz Moskve i samo pitali pod kojim uslovima bi se Crvena zvezda odrekla reprezentativca Australije. Od tada posao stoji, odnosno Spartak nije izašao sa konkretnom ponudom. I veliko je pitanje da li će se to desiti do kraja letnjeg prelaznog roka.

Crveno-beli se nadaju da bi od prodaje Miloša Degeneka mogli da zarade između dva i tri miliona evra. Snažni štoper otkupljen je od Al Hilala avgusta prošle godine, posle plasmana u Ligu šampiona, za 1,5 miliona evra. Prethodno je prodat u isti klub za trostruko veću cifru. U dosadašnoj karijeri Degenek je najprivlačniji bio klubovima iz Azije, jer tamo nema status stranca zbog australijskog pasoša. Zbog toga se zimus jako pričalo o prodaji u Kinu...

VEZA BERTI-KOLAROV PRODAJE GAVRIĆA

Srbin iz Knina imao je vrlo snažan uticaj u pohodima Milojevićevog tima u Ligu šampiona. Postizao je golove protiv Salcburga i Jang Bojsa u Bernu. Kao i kompletan tim, imao je nešto slabije proleće i kiks u večitom derbiju kada je „naseo“ na fintu Umara Sadika. I pored toga Dejan Stanković ga vidi kao jednog od ključnih igrača odbrane i sigurnog startera. Njegov potencijali odlazak otvorio bi vrata za angažovanje Linzija Rouza, centralnog defanzivca Arisa iz Soluna.

Ali kao što smo već napisali posao sa Spartakom iz Moskve je na dugačkom štapu. Baš dugačkom. Mnogo izglednija priča je da među prvima Marakanu napusti jedan od najtalentovanijih srpskih igrača Željko Gavrić. Momak iz Ugljevika je zimus, posle dolaska Dejana Stakovića, promovisan u prvotimca. Na devet utakmica postigao je jedan gol i upisao dve asistencije. Ne baš impresivna statistika, ali kako je reč o igraču koji je bio na meti skauta još u kadetskim danima, ne čudi što se očekuje velika zarada od krilnog fudbalera. Naime, prema saznanjima našeg portala klub iz Italije se javio Crvenoj zvezdi i poslao jasnu poruku da će najkasnije u prvoj sedmici avgusta poslati zvaničnu ponudu za Željka Gavrića. I to u iznosu od četiri miliona evra i 20 posto od naredne prodaje mladog reprezentativca Srbije.

Pomenuti klub je izričitao zahtevao od Crvene zvezde da se ne govori o detaljima i ne otkriva ime potencijalnog poslodavca Željka Gavrića. Zato može samo da se nagađa o kom je italijanskom prvoligašu reč. Karijeru Željka Gavrića, vodi brat kapitena srpske reprezentacije Aleksandra Kolarova. Što bi negde moglo da znači da iza ponude italijanskog kluba stoji čuveni menadžer Serđo Berti, čovek koji se brine o „zdravlju“ i ugovorima Aleksandra Kolarova i Siniše Mihajlovića.

Pomenti Berti ima izuzetno jak uticaj u Torinu i Romi, mada ne baš dugačka seniorska karijera Željka Gavrića govori da bi ga uzeo neki od članova Serije A koji služi kao razvojni kamp za mlade igrače A taki su Đenova, Sasuolo i Parma...

Posle Gavrića na Marakani se nadaju da će prodati i Njegoša Petrovića. Međutim, taj posao nije tako izvestan. Sporadično se javljao Olimpijakos. 


tagovi

Željko GavrićMiloš Degenek

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara