Bratski poziv iz Meksika: Đurđević bi na leto mogao u Santos Lagunu

Vreme čitanja: 1min | čet. 06.04.23. | 19:50

Na pomolu prilično interesantan transfer nekadašnjeg napadača Partizana

Meksička Klausura ušla je u svoju završnu fazu, ali Santos Laguna već pravi planove za leto. Kako pišu španski mediji, klub iz Toreona traži golgetera ozbiljnog kalibra, a jedno od prioritetnih rešenja predstavlja napadač Sportinga iz Hihona, Uroš Đurđević.

Jedan od osnovnih razloga za to jeste činjenica da su oba kluba u vlasništvu "Orlegi grupe", čiji je osnivač biznismen Alehandro Iragori, pa je jasno da ne bi trebalo da bude nikakvih problema kada je u pitanju obavljanje ovog posla.

Izabrane vesti

Dva "bratska" kluba već su obavila slične poslove u poslednje vreme, s tim da su igrači Santos Lagune išli u Španiju. U pitanju su ofanzivni vezista Đordan Kariljo i napadač Ignasio Heraldino. Obojica su stigli na pozajmice, dok se u ovom trenutku ne navodi po kojoj bi formuli Đurđević prešao u Santos Lagunu.

Nekadašnji golgeter Rada i Partizana prošlog leta je potpisao novi petogodišnji ugovor sa Hihonom, iako se u prethodnih nekoliko prelaznih rokova govorilo o njegovom odlasku iz kluba, usled intereosvanja pojedinih ekipa iz španske Primere.

Meksičko prvenstvo je u velikom usponu poslednjih godina, plate u onim najvećim klubovima su u rangu onih u najjačim evropskim ligama, što potvrđuju i prelasci igrača ozbiljnog pedigrea, poput Andre Pjer Žinjaka. Takođe, kvalitet fudbala je na prilično visokom nivou, pa nema sumnje da za Đurđevića mogućnost igranja u Santos Laguni predstavlja veliki izazov u karijeri.


tagovi

Uroš ĐurđevićSantos Laguna

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara