Ilustracija (©Shutterstock)
Ilustracija (©Shutterstock)

Brazil 2: Alagoano od prijatnog do neprijatnog iznenađenja čeka novog trenera

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.07.21. | 23:14

Noćas na programu poslednji duel 10. kola Serije B u kojem je domaćin Bruske

Tri boda nedostajala su Alagoanu da se minule sezone dokopa najjačeg brazilskog ranga, a već u uvodnoj fazi nove kampanje u Seriji B sve ukazuje na to da od borbe za promociju neće biti ništa. CSA je u donjem domu, tik iznad zone ispadanja, a koliko je to razočaravajuće po upravu tima iz Alagoasa svedoči podatak da je prošle nedelje otpušten trener Bruno Piveti, kao i da je na njegovo mesto postavljen iskusni Nej Franko, trener sa bogatom biogafijom. Noćas CSA gostuje Bruskeu, u poslednjem meču 10. kola brazilske druge lige, ali Franko će zvaničan debi da ima tek u narednoj rundi (01.30).

Sa 13 osvojenih bodova Bruske je stacioniran u sredini tabele, a porazom u prošloj rundi od Guaranija odmakao se od priključka za vodećom četvorkom. Sada je cilj novajlije u Seriji B da ponovo pobedi, kako se ne bi udaljio od zone promocije, ali tim iz Santa Katarine ima dve utakmice manje u poređenju sa CRB-om, koji je četvrtoplasiran.

Izabrane vesti

01.30: (2,40) Bruske (2,95) CSA (3,10)

CSA je prošlog petka, dakle, angažovao novog trenera, ali on neće debitovati u Bruskeu. Umesto Neja Franka, bivšeg stratega Kruzeira, duel sa Kvadrikolorima će da vodi pomoćnik Adrijano Rodriges. Sa osam sakupljenih bodova Alagoano je na 15. mestu i treba da pobedi kako bi se malo odmakao od zone ispadanja. Pride, i CSA ima dva duela manje u odnosu na većinu timova u ligi.

Trener Bruskea Žerson Testoni nema većih problema oko sastavljanja ekipe. Golman Ruan Karneiro, oporavljen od Covid-19 virusa, i dalje ima ograničenja zbog bolesti, pa je tendencija da Žeferson Paulino ponovo bude starter. Ofanzivni kvartet formiraće Gabrijel Talijari, Dijego Matijas, Tijago Alagoano i Edu, najbolji strelac takmičenja sa sedam golova.

Sa druge strane, privremeni šef Alagoana Adrijano Rodriges može da računa na veznjaka Gabrijela, koji je služio suspenziju u prethodnom susretu. Večeras se očekuje u navali, a vezni red formiraće Đovane, Giva Santos i Renato Kaža. Glavni problem je suspendovani centarfor Delatore. Još jedan napadač, Juri Kastiljo oporavlja se od povrede mišića, a napad bi trebalo da predvodi Bruno Mota.

BRAZIL 2 - 10. KOLO

Sreda

Ponte Preta - Avai 0:0

Kruzeiro - Koritiba 0:0

CRB - Botafogo 2:1 (0:1)

Petak

Remo - Vila Nova 0:1 (0:0)

Subota

Vasko - Sampajo Korea 1:0 (1:0)

Londrina - Guarani 0:1 (0:0)

Gojas - Nautiko 0:1 (0:0)

Operario PR - Pelotas 2:1 (0:0)

Nedelja

Konfijansa - Vitorija 1:1 (1:1)

Ponedeljak

01.30: (2,40) Bruske (2,95) CSA (3,10)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Južna AmerikaCSABrazil 2Bruske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara