Ze Markos (©Star sport)
Ze Markos (©Star sport)

Brazil 2: Ze Markos čeka šansu, Resasada malerozna po Vila Novu

Vreme čitanja: 2min | ned. 06.06.21. | 23:10

Avai nikada nije izgubio kod kuće protiv Tigrova i taj trend bi da nastavi i noćas

Ostrvski lavovi i Tigrovi jure izlazak iz krize. Avai i Vila Nova sučeljavaju se noćas u okviru drugog kola Serije B šampionata Brazila, sa ciljem da prekinu post. Publika neće prisustvovati utakmici na stadionu Resasada u Florijanopolisu zbog pandemije virusa korona i protokola koji je definisala Brazilska fudbalska konfederacija.

Pošto je startovao porazom od 2:0 na gostovanju Koritibi, Avai je motivisan nerešenim rezultatom sa Atletiko Paranaenseom (1:1) u trećoj rundi Kupa Brazila. Sada, u prvoj utakmici na Resasadi sastav Klaudineija Oliveire traži prve bodove u takmičenju.

Izabrane vesti

01.30: (1,93) Avai (3,20) Vila Nova (4,00)

Strateg domaćih sačuvao je čak osam startnih igrača u prvom kolu Serije B, ali je pred duel sa Vila Novom izjavio da više neće štedeti svoje adute. Čak ni na revanš meču Kupa sledeće srede. Problem mu predstavlja činjenica da ne može da računa na povređenog kapitena ekipe Betaa, nekadašnjeg štopera kijevskog Dinama i francuskog Evijana, a u procesu oporavka od operacije su Kapa i Vinisijus Žau.

U kombinaciji za meč je Ze Markos, nekadašnji defanzivac Crvene zvezde, koji u taboru srpskog prvaka nije dobio pravu priliku, te je posle epizoda u Radu i crnogorskom Grblju rešio da se vrati u domovinu.

Sa druge strane, Vila Nova je na otvaranju sezone igrala nerešeno protiv Botafoga, ali je izgubila sredinom nedelje od Baije u okviru prvog susreta nacionalnog Kupa. Ukupno posmatrano, Vila Nova je bez slavlja na četiri protekla susreta u svim takmičenjima, a interesantno je da prekid te serije traži na terenu na kojem nikada nije pobedila. Na dosadašnjih devet gostovanja na Resasadi, Vila Nova je doživela osam poraza u izborila jedan remi.

Trener Tigrova Vagner Lopes primoran je da se napravi promene u sredini terena, pošto je Dejvid isključen u prvoj rundi. Tendencija je da Žoao Pedro zauzme poziciju plejmejkera, a da će iza njega da deluju Dudu i Artur Rezende. Prva zvezda tima je Kelvin, nekadašnja velika nada Porta.

BRAZIL 2 - 2. KOLO

Subota

Londrina - Bruske 0:1 (0:1)

/Edu 25/

CSA - Sampajo Korea 0:0

Remo - Pelotas 1:0 (1:0)

/Gorne Silva 27/

Nedelja

Botafogo - Koritiba 2:0 (0:0)

/Marko Antonio 62, Šajene 74/

Ponte Preta - Vasko u toku

23.15: (1,87) Kruzeiro (3,30) CRB (4,10)

Ponedeljak

01.30: (1,93) Avai (3,20) Vila Nova (4,00)

Utorak

01.00: (2,90) Vitorija (3,00) Nautiko (2,50)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Brazil 2AvaiJužna AmerikaZe MarkosVila Nova

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara