Foto: https://twitter.com/Palmeiras
Foto: https://twitter.com/Palmeiras

Brazil ima novog šampiona: Inter kiksnuo i predao krunu Palmeirasu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.11.22. | 21:58

Crveni poraženi u Belo Orizonteu

Kako je u finiš sezone ušao sa dvocifrenom bodovnom prednošću u odnosu na najbliže pratioce, bilo je samo pitanje vremena kada će Palmeiras postati šampion Brazila. Dogodilo se večeras. Četiri runde pre kraja Verdao je preuzeo krunu od Atletiko Mineira. I to u njegovom komšiluku, a da pritom nije ni kročio na teren. Uručio mu ju je Internacional pošto je u 35. kolu izgubio na gostovanju kod Amerike Mineiro – 0:1 (0:0).

Da bi se u poslednje tri runde nadao čudu, Interu je ove srede bila potrebna pobeda. Međutim, nije osvojio ni bod te u tri preostale utakmice nikako ne može da nadoknadi zaostatak od deset bodova za ekipom Abela Fereire.

Izabrane vesti

Samim tim Palmeiras će sat i po vremena iza ponoći protiv Fortaleze pred svojim navijačima proslaviti 11. titulu u Seriji A (rekord brazilskog fudbala), a prvu od dolaska Abela Fereire. Osvojio je Portugalac u prethodne dve godine sa Verdaom dva trofeja Kopa Libertadoresa, po jedan u Rekopi i Kupu Brazila, ali mu je nedostajala titula u šampionatu. Sada ima i nju.

Imao je Internacional priliku da bar još malo odloži neizbežno, sredinom prvog poluvremena je sa bele tačke mogao do vođstva. Da je Alan Patrik bio precizan, pitanje je kako bi se meč završio. Ipak, Mateuš Kavičioli mu je odbranio udarac i ostavio ga na šest golova u prvenstvu.

Ujedno mu nakačio etiketu tragičara pošto je u 76. minutu Ale pogodio posle kornera na drugoj strani i ispostaviće se kasnije prekinuo niz Amerike Mineiro od tri meča bez trijumfa. Tri boda koja mu je doneo, domaćinu će i te kako značiti, jer će u poslednja tri kola pokušati da istopi dva boda zaostatka za Sao Paulom i dočepa se kvalifikacija za Kopa Libertadores.



tagovi

Brazil 1Brazilska Serija APalmeirasInternacionalAmerika Mineiro

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara