Brazil izabrao novog selektora: Ima 61 godinu, vodio 20 klubova u karijeri

Vreme čitanja: 1min | ned. 07.01.24. | 22:23

Pre 14 meseci napravio najveći uspeh u karijeri...

Čekali su, čekali i čekali Karla Ančelotija i nisu ga dočekali. Tako su se Brazilci na kraju ipak odlučili za domaću varijantu. Novi selektor Selesaa je Dorival Žunior (61)!

Iskusni stručnjak i trener Sao Paula obavestio je tokom dana upravu kluba da je prihvatio ponudu brazilske fudbalske federacije (CBF), odnosno da će izlazna klauzula iz njegovog ugovora uskoro biti aktivirana. Prema nekim navodima, ona iznosi samo 400.000 dolara.

Izabrane vesti

Dorival je bio glavna meta brazilskog saveza otkako je počelo da se govori o otpuštanju Fernanda Diniza. Ono što se čekalo jesu garancije za novog selektora da će ostati na toj poziciji šta god da se dogodi u narednim nedeljama.

Podsetimo, u toku su velika politička previnja u CBF-u, još nije najjasnije ko će voditi Savez u budućnosti - Ednaldo Rodriges ili Reinaldo Karneira, pa će morati da interveniše i FIFA. Ipak, pošto je dobio potvrdu da ga žele i Rodriges i Karneira, 61-godišnji stručnjak rešio je da prihvati ponudu.

Brazilski mediji još ne navode do kad će ugovor biti potpisan...

Dorival Žunior jedan je od najživopisnijih trenera u Brazilu. Vodio je, verovali ili ne, čak 20 klubova, a najveći uspeh ostvario je pre dve godine, kada je sa Flemengom postao prvak Južne Amerike.

Fernando Diniz zvanično je otpušten juče nakon 184 dana na klupi. Glavni razlog - na poslednja četiri kvalifikaciona meča za Mundijal ovojio je jedan jedini bod.


tagovi

BrazilDorival Žunior

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara