©Reuters
©Reuters

Brazilci, ovo vam nije trebalo! Maroko prijateljski meč pretvorio u bitku na sve ili ništa i "zapalio" 65.000 ljudi

Vreme čitanja: 3min | ned. 26.03.23. | 01:11

Veliko slavlje selekcije Valida Regragija u Tangeru - 2:1

Prva utakmica nakon razočaravajućeg Mundijala u Kataru bila je krajnje stresna za Brazil. Toliko stresna da im zapravo nije ni bila potrebna. Maroko je prijateljski meč u Tangeru pred 65.000 svojih navijača pretvorio u bitku na sve ili ništa. Ništa što se dešavalo na terenu nije bilo prijateljski, ulazilo se žustro u duele, bilo je i čestih koškanja između dve strane, ali i sjajnog fudbala. Na kraju, zasluženo su se radovali domaći navijači, pošto je selekcija Valida Regragija slavila sa 2:1 (1:0).

Domaći su poveli golom Sofijana Bufala, posle sjajne akcije i majstorske završnice napadača Al Rajana, na asistenciju Bilala El Kanusa. Brazil je igrao dosta promenljivo, pogotovo u prvom poluvremenu, ali je na početku drugog krenuo izuzetno dobro i to krunisao izjednačujućim golom. Ipak, pogodak Kasemira u 67. minutu predstavljao je pravi poklon večeras katastrofalnog Jasina Bonoa.

Izabrane vesti

Golman Sevilje je imao nekoliko katastrofalnih kikseva, promašenih lopti, dodavanja lopte protivniku direktno u noge, a kod gola mu je prošla ispod ruke i završila u mreži, iako je udarac bio prilično bezazlen. Međutim, Marokanci su uspeli energetski ponovo da se podignu i još jednim efektnim pogotkom dođu do zasluženog slavlja. Ovoga puta pobedonosni pogodak za četvrtoplasiranu ekipu iz Katara, postigao je Adbelhamid Sabiri, koji je spuštenu loptu Valida Kedire poslao pod prečku nemoćnog Vevertona.

Večerašnji meč će za Brazilce predstavljati težak udarac, s obzirom da je sipao so na još svežu mundijasku ranu. Ipak, tamošnjem Savezu je donekle i poslužio da uvidi kako privremeni selektor Ramon Menezes definitivno nije rešenje koje se može uzeti u obzir kada je u pitanju donošenje odluke o novom selektoru.

Selesao večeras u svojim redovima nije imao povređenog Nemara, ali je to bio snažan tim, doduše bez klasičnog napadača, pošto su trojku u navali činini Roni iz Palmeirasa i Realov dvojac Rodrigo i Vinisijus.

Ipak, tokom prvog poluvremena Brazilci nisu imali rešenje za fantastičnog Hakima Zijeha, koji je poput uragana probijao protivničke linije, pravio pometnju u redovima rivala i stizao do same završnice. Ali nije bio jedini. Ono što su on Hakimi i Unahi radili po desnoj strani, to su po levoj na vrlo sličan način činili Mazraui, El Kanus i Bufal.

Brazilci su ipak u najvećem delu meča imali kontrolu lopte zahvaljujući Kasemiru i Paketi, a apsolutnu dominaciju naterenu uspostavili su u prvih pola sata drugog poluvremena, kada su posle izjednačenja pokušali da pojure i drugi pogodak. Ipak, i Regragi je u svojim redovima uspeo da pronađe novu energiju i način da stigne do gola koji je bio potreban da njegova selekcija kompletira fantastično veče u Tangeru.

Večerašnja defanzivna četvorka Brazila je bila više nego upitna, što se pokazalo u obe situacije kod primljenih pogodaka, ali je generalno odisala ozbilnom nesigurnošću. Štoperski tandem su činili Eder Militao i Rožer Ibanjez, dok su bekovi bili Emerson Rojal i Aleks Teljes. Svi su imali ozbiljnih problema sa protivničkim ofanzivcima, a posebno onda kada su se otvarali kontranapadi domaćina.



tagovi

Sofijan BufalJasin Bono

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara