Karlo Ančeloti i Ćavi (Reuters)
Karlo Ančeloti i Ćavi (Reuters)

Brazilci strepe, Ančelotijev status se rešava do Božića

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.11.23. | 16:54

Italijanski stručnjak bi u narednih mesec dana trebalo da potpiše novi, dvogodišnji ugovor sa Real Madridom

Obezbedio je Real Madrid od septembra meseca potpise novih ugovora Fedea Valverdea, Eudarda Kamavinge, Vinisijusa Žuniora i Rodriga, a naredni potez Kraljevskog kluba biće da izdejstvuje ostanak Karla Ančelotija na Santjago Bernabeuu. Relevo javlja da u Valdebebasu užurbano rade na kreiranju dvogodišnjeg ugovora za jednog od najvećih fudbalskih trenera svih vremena i kako bi španski velikan rešio status Italijana do katoličkog Božića.

Dakle, aktuelni lider španske Primere (bar do večeras dok Đirona ne odigra meč protiv Atletik Bilbaa), počinje da sprovodi plan koji je postavljen još letos. Ančeloti je odavno ušao u poslednju godinu ugovora, a suština plana bila je da se krene u pregovore sa Karletom ako rezultati kluba krajem godine budu optimalni. A uz silne poteškoće sa povredama koje tim Reala trpi, Italijan izvlači maksimum - Blankosi su u vrhu tabele domaćeg prvenstva i već posle 4. kola grupne faze Lige šampiona, sa maksimalnim učinkom, obezbedio je osminu finala, izvesno sa prvog mesta u grupi. Pritom, našao je idealnu poziciju za Džuda Belingema koji ima 14 golova na prvih 15 nastupa za Real, tako da Florentino Perez nema ni najsitnijeg razloga za nezadovoljstvo.

Izabrane vesti

Vesti koje donosi Relevo nikako ne prijaju Brazilcima koji već duže vreme vide Ančelotija kao svog novog selektora. Naime, minulog leta predsednik fudbalskog saveza Brazila Ednaldo Rodtiges je uveravao javnost da će vremešni stručnjak voditi Selesao na predstojećoj Kopa Americi 2024. godine, ali u ovom slučaju se ništa ne pitaju jer Italijan nikada nije krio da mu je u interesu da ostane u Madridu ako mu klub ponudi novi ugovor.

Real nije okrenuo leđa Ančelotiju na kraju prošle sezone koju je završio sa jednim trofejem, verovatnom najmanje vrednim u Kupu Kralja. Ipak je 64-godišnjak debelo zadužio Kraljevski klub sa deset pehara u dva mandata u koje spadaju i naslovi šampiona Evrope 2014. i 2022. godine. Pritom, Ančeloti nije izvoljevao sa pojačanjima, već je dva puta zaredom prihvatao da ne dobije pojačanja na zimu (verovatno će i treći put biti isto) i isticao kako veruje u tim sa kojim je počeo sezonu. Uz to, sjajan posao Karleto radi sa Realovim mladim snagama, Rodrigo mu igra u životnoj formi, Eduardo Kamavinga postao je univerzalni vojnik Reala.


tagovi

Karlo AnćelotiReal MadridFudbalska reprezentacija Brazila

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara