Igrači Brondbija posle gola (©AFP)
Igrači Brondbija posle gola (©AFP)

Brendbi napada prvo mesto i titulu posle 16 godina

Vreme čitanja: 3min | čet. 20.05.21. | 11:28

Pitanje prvaka Danske u dobroj meri bi moglo da zavisi od gostovanja Momaka iz zapadnog dela ekipi Orhusa

Šampionska klackalica u Danskoj dobila je i trećeg učesnika. Umešao se Kopenhagen u borbu za naslov prvaka, uskočio je iz drugog plana i pobedama protiv vodećih ekipa uhvatio priključak. Brendbi i Midtjiland kao da se utrkuju ko neće da osvoji titulu, a Brendbi ponovo ima priliku da zasedne na čelo tabele, koje mu konstantno izmiče. Put do liderske pozicije kolo pre kraja prvenstva vodi preko Orhusa (20.00).

Učinio je Kopenhagen uslugu Brenbijem trijumfom na Midtjilandom, ponovo je posrnulom danskom velikanu otvoren put do titule, a osvajanjem tri boda na gostovanju Orhusu, tim Nilsa Frederiksena bi se našao u pol-poziciji, i sam bi odlučivao o svojoj sudbini.

Izabrane vesti

20.00: (3.00) Orhus (3.40) Brondbi (2.35)

Čeka Brendbi na titulu od 2005. godine, kada ih je sa klupe predvodio Mihael Laudrup, čiji je brat Brajan bio član jedne fantastične generacije Brendbija 80-ih i početkom 90-ih godina. Brendbi je tih godina bio strah i trepet u Danskoj, a dobar deo igrača Brondbija činili su reprezentaciju Danske, koja je 1992. godine osvojila Evropsko prvenstvo.

Potonuo je Brendbi u poslednjih 15 godina, „prešišali“ su ga Kopenhagen i Midtjiland, a Momci iz zapadnog dela su najbliži naslovu prvaka još od sezone 2017/18, kada im je Midtjiland pomrsio konce i uzeo im pehar ispred nosa. I tada je Brendbi ušao u plej-of sa prvog mesta, ali nije nastavio sa dobrim igrama i trofej je otišao u nepovrat.

Previše grešaka su napravili momci u žutom tokom plej-ofa, ali im se iznova i iznova otvaraju vrata. U prethodnim pokušajima da izbije na prvo mesto Brendbi nije uspeo da probije psihičku barijeru. Gostovanje Orhusu je, možda, i poslednja prilika da Brendbi uzme stvari u svoje ruke i bude taj koji će povlačiti konce u kolu odluke, u kojem će igrati sa Nordsjelandom za titulu.

I Brondbi i Orhus neće imati sve udarne napadačke igle na raspolaganju. Domaćin je ostao bez Patrika Mortense. Danac se 15 puta upisao u listu strelaca, ubedljivo je najbolji strelac tima za koji nastupa Milan Jevtović, bivši igrač Crvene zvezde. Sa druge strane, Nils Frederiksen ne može da računa na talentovanog Jespera Lindstrema, reprezentativca Danske, i standardnog štopera Entonija Junga.

Mikael Ure i Simon Hedlund zaduženi su za golove u Brondbiju. Zbirno su spakovali 25 golova, a zamena im je Andrija Pavlović. Bivši napadač Čukaričkog je znatno bolje partije u Danskoj pružao u periodu kada je nosio dres Kopenhagena, a u tekućoj sezoni je četiri uta matirao suparničke golmane. Namenio mu je Frederiksen ulogu rezerviste, a od igrača sa ovih prostora značajnu ulogu u Brendbiju igra defanzivni vezista Josip Radošević. Motor je ekipe nekadašnji igrač splitskog Hajduka, sve stiže da zatvori i odlično se snalazi u obe formacije koje preferira trener Brendbija (3-5-2 i 3-1-4-2).

DANSKA 1, PLEJ-OF - 31. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Četvrtak

20.00: (3.00) Orhus (3.40) Brendbi (2.35)


DANSKA 1, PLEJ-AUT - 31. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Četvrtak

18.00: (3.25) Horsens (3.45) Sonderjiske (2.20)

18.00: (3.10) Lingbi (3.40) Odenze (2.30)

***kvote su podložne promenama



tagovi

DanskaDanska 1BrondbiOrhus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara