(©FK Brera Strumica)
(©FK Brera Strumica)

Brera je hit u komšiluku: Može li 5 od 5?

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.08.23. | 10:05

Makedonija 1: Tim koji je Goran Pandev prodao Italijanima ima savršen start

Brera iz Strumice, odnosno nekadašnja Akademija Pandev, je tim koji je iznenadio sve u makedonskom fudbalu. Četiri pobede u četiri meča je bilans koji tim iz Strumice imaju na startu, a naredna provera biće gostovanje Bregalnici u Štipu (16.00).

Niko nije očekivao da će Brera biti tim bez poraza u prva četiri kola i ujedno tim sa najboljom odbranom. Prvi italijanski strateg u makedonskom fudbalu Đovani Valenti radi odličan posao i sa 12 bodova se afirmiše kao ozbiljan kandidat za jedno od prva dva mesta na tabeli koji na kraju vodeće u Evropi (Makedonija će imati dva predstavnika u evropskih kupovima kroz ligu sledeće sezone umesto tri zbog slabog koeficijenta na listi UEFA).

Izabrane vesti

U četiri odigrane utakmice, Brera je postigla sedam golova, a primila samo jedan. Pobedila je Vardar (1:0), Voska Sport (2:0), šampion Strugu (2:1) i Tikveš (2:0). Najbolji strelac je mladi Vane Krstevski, ofanzivni vezista rođen 2003. godine koji je zasad postigao dva gola.

16.00: (2,70) Bregalnica (2,90) Brera Strumica (2,75)

Bregalnica je na startu sezone pokazala da će biti domaća ekipa. Sileks i Gostivar su pali u gradu pod Isarom, a oba poraza su bila na gostovanjima. Zato se ova poseta za Breru smatra teškim testom. Glavni problem tima Gorana Zdravkova na startu sezone je realizacija, jer je Bregalnica stvorila više šansi od protivnika u prethodnim mečevima u kojima je trpela poraze, ali ih nije pretvorila u golove.

Štipjani su u ovom prelaznom roku doveli deset novih fudbalera, među kojima po jedno ime iz Ukrajine, Kostarike i Gruzije, kao i dvojicu sa Jamajke. Poslednja dva susreta ove dve ekipe završena su nerešenim ishodom – 1:1 i 0:0. Bregalnica i Brera su ukupno odigrali deset međusobnih susreta, a tradicija je na strani štipskih „plavih“, jer Bregalnica ima pet pobeda, naspram dve Brera.

-----------------------

Reši lagani dnevni izazzov i osvoji jednu od 10 dnevnih nagrada.

-----------------------

MAKEDONIJA 1 – 5. KOLO

Nedelja

16:00: (2,70) Bregalnica (2,90) Brera Strumica (2,75)

16:00: (3,90) Rabotnički (3,45) Škendija (1,88)

16:00: (1,40) Škupi (4,30) Gostivar (7,50)

16:00: Sileks - Makedonija Đorče Petrov

16:00: Tikveš – Voska Sport

***kvote su podložne promenama

PIŠE: Martin TANASKOVSKI


tagovi

Makedonija 1MakedonijaBrera Strumica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara