Bret Holmen (©Reuters)
Bret Holmen (©Reuters)

Bret Holman, čovek koji nas je ukopao 2010: U devet od deset puta ne bih ni šutnuo

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.07.20. | 11:45

Seća se Australijanac gola protiv Srbije

Gol koji je potopio Srbiju te 2010. godine. Onaj prvi što je Tim Kejhil postigao za Australiju možda bi se i anulirao do kraja meča, ali drugi, koji je Bret Holman postigao sa više od 30 metara, poslao je Orlove kući iz Južne Afrike.

Uspeo je Marko Pantelić da smanji do kraja na 2:1, ali to je bio pogodak koji je samo označio kraj nada i Srbiji i Australiji da mogu do osmine finala Svetskog prvenstva. Nemačka i Gana su izašle iz grupe.

Izabrane vesti

Deset godina kasnije Bret Holman se rado prisetio tog nastupa na Mundijalu i gola protiv Srbije. Čisto da nas i danas ta rana jednako zaboli, Ozi je priznao: u devet od deset takvih situacija ne bi ni šutnuo na gol Vladimira Stojkovića!

Imao sam u Južnoj Africi najbolju brigu na treninzima u celoj karijeri. Bio sam super spreman i motivisan za sve. Postigao sam prvo gol protiv Gane koji nije bio tako lep, ali mi je dao osećaj da je sve leglo na svoje mesto. U devet od deset situacija (kod gola protiv Srbije, prim.aut.) ne bih ni šutnuo loptu, ali sve što se dešavalo tog meseca, sve što nas je vodilo stvorilo mi je osećaj da mogu. Otac mi je uvek govorio da moram da pokušavam“, ispričao je Holmen za australijski Vorld Gejm.

Dok je Srbiji i bod bio dovoljan za prolaz dalje, Australija je kod 2:0 morala da juri još jedan pogodak.

Sećam se kada sam postigao gol, trčao sam na našu polovinu i pogledao sam ka klupi i video kako pomoćni trener Henk Dut „ludi“. Vikao mi je: „Vraćaj se napred, potreban nam je još jedan gol“. Na terenu je bilo ludo, jer smo imali osećaj da će se do kraja nešto desiti. Na kraju ipak nismo uspeli, pobedili smo samo sa 2:1. Pobedili smo neverovatni tim Srbije, ali smo sve uprskali na startu protiv Nemačke (0:4), obrukali smo se, bila je to prava katastrofa“, prisetio se Holman.

Na tom Mundijalu Nemačka je stigla do polufinala, a Gana do četvrtfinala, gde je na penale ispala od Urugvaja. Išla je putem koji je izmakao Srbiji za taj jedan gol…



tagovi

AustralijaBret HolmanMundijal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara